Dutch Innovation Factory opent deur voor meisjes tijdens Girlsday
12-04-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Dutch Innovation Factory opent deur voor meisjes tijdens Girlsday

Op 12 april 2018 brengen 25 meisjes van het Scheepvaart en Transport College een bezoek aan de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

De Dutch Innovation Factory organiseert een High ITea. Hierbij krijgen de meisjes onder het genot van thee en lekkere hapjes een korte introductie over de diverse opleidingen van twee vrouwelijke studenten en een workshop van een vrouwelijke ondernemer.

Girlsday 2018
Niet alleen in Zoetermeer doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Terug naar nieuws overzicht