Witold Kepinski - 28 maart 2018

IT-bedrijven steken meer geld in opleiden en certificeren van personeel

IT-werkgevers investeren in toenemende mate in opleiding en beoordeling voor personeel, volgens een nieuw onderzoek door Pearson VUE, een bedrijf dat IT-systemen test.

Uit een wereldwijd onderzoek onder meer dan 29.000 IT-professionals die in de afgelopen twaalf maanden een certificeringsexamen hebben afgelegd, bleek dat 56 procent door werkgevers werd betaald - een stijging van 6 procent ten opzichte van de vorige jaarlijkse enquête van het bedrijf - en slechts 3 op de 10 examens (30,5 procent) werden betaald door de individuele testpersoon.

De meerderheid van de ondervraagden had professionele voordelen ondervonden bij het voltooien van hun certificering, met meer dan 6 op de 10 (64,9 procent) beweerde dat het verkrijgen van certificering een positieve impact had op hun professionele reputatie. Een vijfde (22,6 procent) zei dat ze daardoor een carrière in IT hadden doorgemaakt en bijna een vijfde (17,7 procent) zei dat het hen hielp om een ??salarisverhoging te krijgen.

Meer dan een derde (36,9 procent) zei dat de certificering hen hielp om meer complexe taken uit te voeren en een vijfde (21,6 procent) zei dat het hun beoordelingsscores voor prestaties verbeterde.

Microsoft en Cisco trainingen zijn gewild

Meer dan 8 op de 10 ondervraagden (81 procent) had in de afgelopen 12 maanden een training gevolgd - hetzij via een door een instructeur geleid klaslokaal, virtueel klaslokaal of digitale training. De top tien certificatieprogramma's waren van Microsoft (23,4 procent), Cisco (21,4 procent), VMware (11,2 procent), Oracle (8,3 procent), CompTIA (8,3 procent), IBM (6,9 procent), HPE (5,2 procent), Dell EMC (3,9 procent), Juniper (2,9 procent) en Linux Professional Institute (LPI) (2,7%).

"Ons onderzoek geeft aan dat werkgevers erkennen dat investeren in training en certificering aanzienlijke voordelen biedt voor hun personeel en hun bedrijf," zegt Bob Whelan, president van Pearson Assessments. "Meer dan de helft van de werknemers (54 procent) ondervond hun eerste voordeel van certificering zeer snel, binnen de eerste drie maanden, wat zou kunnen verklaren waarom 88 procent waarschijnlijk een verdere certificering zal ondergaan in de komende 12 maanden. "

De enquête werd voltooid in oktober 2017 en leverde 29.297 voltooide reacties van over de hele wereld op. In totaal hebben 35 IT-bedrijven aan de enquête deelgenomen.

Foto: een training bij Ictivity