Zelfrijdende Uber betrokken bij dodelijk ongeluk
20-03-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zelfrijdende Uber betrokken bij dodelijk ongeluk

Bij een ongeval met een zelfrijdende auto van de taxi-app Uber in de Verenigde Staten is zondagavond een vrouw om het leven gekomen.

Het gaat vermoedelijk om het eerste dodelijke ongeval met een robotwagen en een voetganger. Uber heeft alle tests met zelfrijdende voertuigen opgeschort.

Het ongeval vond plaats in Tempe, een stad in de zuidwestelijke staat Arizona. Het autonome voertuig reed een voetgangster aan die de rijbaan overstak. Zij overleed aan haar verwondingen. Uber werkt mee met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. 'Ongelooflijk droevig nieuws', schreef Uber-topman Dara Khosrowshahi op de microblogsite Twitter.

Uber is een van tientallen ondernemingen die eigen systemen voor zelfrijdende voertuigen ontwikkelen en die testen in de VS. Een van de argumenten voor dergelijke robotwagens is dat de overgrote meerderheid van de verkeersongevallen te wijten is aan een menselijke fout. Tegelijkertijd was de sector zich ervan bewust dat ook met zelfrijdende auto's dodelijke ongevallen niet volledig uit te sluiten zijn.

Update 20-3-2018:

Een Amerikaanse politiewoordvoerster verklaart dat Uber waarschijnlijk niet verantwoordelijk is voor het recente dodelijke ongeval met een zelfrijdende wagen.

Update 23-2-2018:

Beelden van ongeluk zelfrijdende Uber: bestuurder lette niet op

https://nos.nl/l/2223772

Terug naar nieuws overzicht