Frankrijk klaagt Google en Apple aan wegens uitbuiting start-ups en ontwikkelaars

15-03-2018 | door: Redactie

Frankrijk klaagt Google en Apple aan wegens uitbuiting start-ups en ontwikkelaars

Volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zouden Google en Apple Franse start-ups en ontwikkelaars uitbuiten. Hij kondigt gerechtelijke stappen aan.

Tijdens een gesprek op RTL Radio zei Le Maire dat Google en Apple misbruik maken van Franse appontwikkelaars. Wanneer een ontwikkelaar zijn app wil verkopen via de Google Play Store of de App Store, komt daar een prijsverhoging van 30 procent bij. Daarnaast zouden de ontwikkelaars ook nog eens onderhevig zijn aan erg strenge contractuele voorwaarden.

Ontwikkelaars hebben op dit moment geen echt alternatief om hun app te verkopen dan via die twee app stores. Op iOS moeten alle apps eerst langs Apple passeren en alhoewel er op Android-telefoons wel een manier bestaat om apps zonder supervisie van Google te installeren, is die vrij omslachtig.

Om daar verandering in te brengen daagt Le Maire de twee techbedrijven voor de Parijse rechtbank van Koophandel omwille van 'oneerlijke handelspraktijken'. Volgens de Franse minister zouden de boetes voor de Amerikaanse bedrijven 'in de miljoenen euro's' kunnen oplopen. 'Hoe machtig Google en Apple ook zijn, ze mogen onze start-ups en ontwikkelaars niet op deze manier behandelen, ' aldus Le Maire.

Terug naar nieuws overzicht