BPSolutions benoemd tot IBM Power Cloud Service Provider

06-03-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

BPSolutions benoemd tot IBM Power Cloud Service Provider

BPSolutions, een Data Analytics & Cloud Services Provider uit Driebergen, is door IBM gecertificeerd als Power Cloud Server Provider. De cloud- en managed services van BPSolutions in combinatie met de jarenlange ervaring en uitgebreid track record in ‘mission critical’ omgevingen, is een unieke toevoeging in het ecosysteem van IBM Partners en heeft ertoe geleid dat BPSolutions door IBM benoemd is tot IBM Power Cloud Service Provider.

Hybrid Cloud dienstverlening BPSolutions heeft al jaren een unieke positie op de IBM Power markt voor zowel AIX als IBM i omgevingen. “Door onze jarenlange ervaring in complexe ERP omgevingen in combinatie met onze ultrasnelle backbone naar de Public Cloud providers zoals IBM Cloud, Amazon en Azure, is dit voor organisaties die een hybride cloud omgeving zoeken zeer interessant, zeker als zij ook een uitdaging hebben met ‘non-standard’ of ‘legacy’ omgevingen.”, vertelt Martijn van Veen (foto), Commercieel Directeur bij BPSolutions.

Datacenter virtualisatie

Om de cloud dienstverlening te combineren met on-premise, private- en public cloud dienstverlening, maakt BPSolutions gebruik van netwerkvirtualisatie. Hierdoor ontstaat er een uniform virtueel netwerk over verschillende datacenters en cloud providers.

Artificial Intelligence

IBM heeft met haar nieuwe POWER9 lijn een herontwerp gemaakt zodat deze systemen uitermate geschikt zijn voor data-intensive analytics, High Performance Computing en Artificial Intelligence (AI) omgevingen. Van Veen vervolgt: “In combinatie met onze Data Scientists vanuit BPAnalytics, kunnen we organisaties volledig ontzorgen op het gebied van zowel Advanced Analytics zoals deep learning, maar ook de rekenkracht die hierbij nodig is”.

Cloud Based IT Recovery

Een andere belangrijke toepassing vandaag de dag is het bieden van robuuste Business Continuity en Disaster Recovery oplossingen voor de business. “Voor de gemiddelde KA omgeving zijn er vele oplossingen voor DR of replicatie naar de cloud, maar een echte Enterprise Cloud Based IT Recovery oplossing met tiering voor zowel de mission critical als minder kritische omgevingen, was er nog niet in de markt. Hier zijn wij twee jaar geleden ingesprongen en hebben inmiddels vele klanten die gebruik maken van dit state of the art concept dat we in samenwerking met IBM, VMware en Veeam ontwikkeld hebben.”, aldus Van Veen.

Lees en bekijk het video interview Martijn van Veen (CCO BPSolutions) over IBM Partnership.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud