Tech Data stelt Dominique Deklerck aan als Senior Vice President Benelux, Iberia en Italië

02-03-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Tech Data stelt Dominique Deklerck aan als Senior Vice President Benelux, Iberia en Italië

Tech Data benoemt Dominique Deklerck tot senior vice president Benelux, Iberia en Italië. Deklerck volgt Miriam Murphy op als executive leader van de Benelux, na haar recente benoeming tot Senior Vice President Advanced Solutions Europe bij Tech Data. Daarnaast neemt Deklerck het algehele leiderschap over van de operaties van Tech Data in Iberia en Italië. Hij zal rapporteren aan Patrick Zammit (President Europa), als lid van de Europese raad van bestuur van het bedrijf.

Deklerck is een veteraan in de IT-distributiesector. Hij werkte meer dan 25 jaar bij Ingram Micro, waar hij een aantal leidinggevende functies bekleedde, waaronder Executive Director Belux, Italië en Brazilië; vice-president en adjunct-directeur China; en vice-president, Business Development Singapore. Meest recent vervulde Deklerck een wereldwijde rol als vice-president Operations Performance.

Uitstekende reputatie

Zammit: “Ik ben heel blij dat ik Dominique met al zijn ervaring in onze industrie aan het team heb mogen toevoegen. Hij is een bewezen leider met een uitstekende reputatie op het gebied van succesvolle groei van het bedrijf en operationele verbeteringen. Hij brengt een wereldwijde visie op de IT-distributiesector en ik ben ervan overtuigd dat hij ons zal helpen bij het versterken en ontwikkelen van leveranciersrelaties, klantervaring en bedrijfsprestaties in onze activiteiten in de Benelux, Iberia en Italië."

Deklerck zelf voegt daaraan toe: “Het end-to-end-aanbod en de allerbeste mensen, processen en systemen maken van Tech Data een uitstekende distributiepartner in Europa. De teams in de Benelux, Iberia en Italië doen al uitstekend werk en ik kijk er echt naar uit hen te ondersteunen bij het behalen van de strategische doelstellingen van Tech Data en onze partners te ondersteunen bij het realiseren van bedrijfsgroei in een tijd van transformatie voor onze branche.”

Nieuwe DACH-regio

Tech Data heeft gelijktijdig zijn leiderschapsstructuur in Europa aangepast en een nieuwe DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) gecreëerd onder leiding van Michael Dressen. Michael geeft sinds 2012 leiding aan de activiteiten van het bedrijf in Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast zullen de Noord- en Oost-regio's van Tech Data, geleid door respectievelijk Joachim Palmé en Judith Ecker, nu rechtstreeks rapporteren aan Zammit. Jonas Elmgren, senior vice president Nordics, Zwitserland, East, Iberia en Italië, heeft besloten Tech Data te verlaten.

Zammit: “Deze aanpassing is bedoeld om de leiderschapsfocus in deze belangrijke strategische regio's voor Tech Data te vergroten. Bovendien zijn we hiermee nauwer afgestemd op een aantal van onze belangrijkste Vendor-partners die op dezelfde manier hun activiteiten organiseren. Namens Tech Data wil ik Jonas bedanken voor zijn waardevolle bijdragen gedurende vele jaren als een van onze belangrijkste leiders in Europa. Ik wens hem veel succes in de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht