Tech Data gaat strategisch samenwerkingsverband aan met IQRF Alliance

28-02-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tech Data gaat strategisch samenwerkingsverband aan met IQRF Alliance

Tech Data gaat een strategisch samenwerkingsverband aan met de IQRF Alliance. Deze alliantie bestaat uit een bedrijven en instituten die samen een ecosysteem van IQRF-interoperabele apparaten en bijbehorende gateways, software, clouds, mobiele apps en oplossingen ontwikkelen waarmee IoT-projecten effectief kunnen worden uitgevoerd. Tech Data is de eerste ICT-distributeur die zich bij de alliantie voegt.

Craig Smith, directeur IoT & Analytics Solutions and Services Europe bij Tech Data: “Onze samenwerking met de IQRF Alliance brengt ons in contact met tal van nieuwe partners op het gebied van IoT-implementatie en leveranciers van IoT-oplossingen. Dit breidt ons IoT-ecosysteem uit zodat we onze partners een uitgebreider portfolio kunnen aanbieden. Deze overeenkomst onderstreept Tech Data's inzet voor de levering van een ongeëvenaard aanbod aan oplossingen om te voorzien in de behoeften van bedrijven die hun bedrijfsmodellen overzetten naar next-generation technologieën."

Win-win situatie

“De overeenkomst tussen Tech Data, onze eerste ICT-distributeur, en de IQRF Alliance opent tal van mogelijkheden voor onze huidige leden en voor Tech Data. Dit is een win-win situatie voor ons allemaal en we beschikken nu over de voordelen van elkaars netwerken. De IQRF Alliance ondersteunt haar leden door hen een doeltreffend communicatieplatform te bieden, de IQRF Interoperability Standard, evenals promotiemateriaal, met als doel apparaten interoperabel te maken, kosten te verlagen en verkopen te verhogen”, aldus Simon Chudoba, CEO van de IQRF Alliance.

Als een partner van de alliantie zal Tech Data regelmatig bijeenkomsten van de IQRF bijwonen, waaronder de IQRF Summit 2018 waar Tech Data een platina sponsor is. Het samenwerkingsverband met de IQRF ondersteunt Tech Data's continue inzet voor de levering van IoT-oplossingen in alle landen in Europa waar het bedrijf actief is.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud