Insight maakt resultaten Q4 en 2017 bekend

17-02-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Insight maakt resultaten Q4 en 2017 bekend

Insight Enterprises meldt de bedrijfsresultaten van het vierde kwartaal en het volledige jaar, eindigend op 31 december 2017.

Resultaten wereldwijd 2017:

  • De netto-omzet steeg van 22% tot 1,8 miljard dollar (YoY) in het vierde kwartaal en ook met 22% in het volledige jaar.
  • De brutowinst steeg met 22% tot 232,9 miljoen dollar (YoY) in het vierde kwartaal en 24% in het volledige jaar.
  • Winst uit operaties steeg met 12% naar 45,5 miljoen dollar (YoY) in het vierde kwartaal en 20% in het volledige jaar.
  • Aangepaste inkomsten uit operaties stegen met 5% (YoY) in het vierde kwartaal en 24% in het volledige jaar.

Onze resultaten van het vierde kwartaal weerspiegelen de sterke afsluiting van een zeer goed 2017," zegt Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. "We rapporteerden sterke autonome groei in onze kernactiviteiten in 2017 en we hebben marktaandeel gewonnen van concurrenten in Noord-Amerika, blijkt uit gegevens van externe partijen. Dit als gevolg van de groei in datacenteroplossingen en apparaten. Onze acquisitie van Datalink in januari 2017 kwam de groei in onze kernactiviteiten ten goede. We hebben kostensynergieën gerealiseerd die onze verwachtingen overtreffen en zijn blij met de algemene financiële resultaten van Datalink in dit eerste jaar, als onderdeel van Insight. Tevreden kan ik melden dat de brutowinst sneller groeit dan de omzet en dat strak kostenbeheer heeft geresulteerd in een indrukwekkende jaar-op-jaarstijging van de operationele winst, aldus Lamneck.

"Onze plannen voor 2018 zijn gericht op het stimuleren van extra groei in onze bedrijfssegmenten en in de markt. De IT-industrie is gezond en groeit. Meer dan ooit worden klanten uitgedaagd om hun eigen dagelijkse IT-activiteiten efficiënt te beheren, dan wel te transformeren, om zo hun eigen klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Met een volledige reeks aan oplossingen, ontwikkeld in eigen beheer en verkregen door overnames, kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen tijdens hun technologische transformatie. Onze oplossingen vormen tevens een sterke basis om te concurreren op de markt in 2018," besluit Lamneck.

Resultaten EMEA 2017 (in lokale valuta):

  • De netto-omzet in EMEA van 366,8 miljoen dollar nam toe met 1% (YoY) in het vierde kwartaal.
  • De netto-omzet in EMEA van 1,4 miljard dollar nam toe met 1% (YoY) in het volledige jaar.
  • De brutowinst in EMEA bedroeg 50,4 miljoen dollar (13,7% brutomarge) en steeg met 3% (YoY) in het vierde kwartaal.
  • De brutowinst in EMEA bedroeg 190,3 miljoen dollar (14,0% brutomarge) en steeg 2% (YoY) in het volledige jaar.
  • Winst uit operaties in EMEA daalde met 23% tot 7,1 miljoen dollar (YoY) in het vierde kwartaal, 1,9% van de netto-omzet.
  • Winst uit operaties in EMEA daalde met 27% tot 17,4 miljoen dollar (YoY) in het vierde kwartaal.

Frank Hoekstra, Vice-President Insight Benelux, voegt hier aan toe: “Ook voor Insight Benelux was 2017 een bijzonder succesvol jaar. Het aantal diensten aan onze klanten nam significant toe en met de overname van een deel van de activiteiten van Systemat in België en Luxemburg en het toevoegen van Caase.com als Division of Insight in Nederland, zijn we nu en in de toekomst nog beter in staat onze klanten te ondersteunen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

business