Demo Day voor startups in FinTech & CyberSecurity

12-02-2018 | door: Redactie

Demo Day voor startups in FinTech & CyberSecurity

Startupbootcamp organiseerde de Demo Day van de FinTech & CyberSecurity accelerator, het global growth programma dat is gefocust op FinTech en CyberSecurity. De Demo day werd gehouden bij het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Elf Internationale Startups en een Scale-up presenteerden hun innovatieve ideeën aan een publiek van 400+ startups, investeerders, partners, mentoren en tech influencers.

De startups en scale-up bevinden zich in verschillende domeinen van de financiële dienstenindustrie die van groot belang zijn voor de sector, variërend van pensiontech, klantloyaliteit, challenger banks en financieel welzijn, tot blockchain en cybersecurity.

De 12 teams begonnen aan de accelerator in september, toen zij werden geselecteerd uit meer dan 500 aanmeldingen uit 73 verschillende landen. De 12 startups gingen daarna door een intensief groei programma van 3 maanden in Amsterdam, dat startte op 30 oktober 2017.

Mijlpalen

Nieuwe partnerships en mijlpalen werden bekend gemaakt door een aantal startups, waarbij samen al voor meer dan 2.5 miljoen euro aan investeringen werd toegezegd. De teams werden gedurende het programma begeleid door een netwerk van vooraanstaande ondernemers, leiders en investeerders. Daarnaast kregen de startups ook steun van Startupbootcamp partners, zoals de Rabobank, ING, ABN Amro, Moneyou, PGGM, De Volksbank, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec en de Nationale Politie.

Michael Dooijes, Managing Director van het FinTech & CyberSecurity programma: “FinTech en CyberSecurity zijn hot areas voor startup innovatie en de focus van investeerders. Ze zijn in het hart van grote industrieën die in de komende jaren zullen transformeren en wij zijn daar allemaal deel van. De teams hebben een enorme progressie gemaakt in de afgelopen 3 maanden. Het is een exciting ride geweest om de Startups contracten te zien tekenen met nieuwe partners en nieuwe klanten. Sommige Startups hebben al significante investeringen opgehaald. Wij geloven enorm in de transformatieve kracht van deze teams.”

Het Startupbootcamp netwerk gaf de mogelijkheid om te accelereren en samen te werken met een aantal corporate leaders in de industrie, aldus de startups.

“Het enorme Startupbootcamp ecosysteem helpt ons om op te schalen in een groeiende markt. Het brengt je in contact met de juiste mensen in grote corporate organisaties.” (FINBASE, Nederland)

“Startupbootcamp was een geweldige kans om in contact te komen met grote corporate organisaties die interesse hebben in innovatie en in het samenwerken met Startups. De kans om zoveel bedrijven te kunnen bereiken in een kort tijdsbestek was van onschatbare waarde en heeft ervoor gezorgd dat wij ons product en strategie in korte tijd flink aan hebben kunnen scherpen.” (GYOMO, VS)

“It’s a bubble. Verhuizen naar Amsterdam en 24/7 bezig zijn met je eigen business is een geweldige ervaring. Startupbootcamp faciliteert een omgeving waar je de kans hebt om zowel ervaren entrepreneurs als interessante corporate organisaties te ontmoeten. KlippaCast heeft zojuist in 3 weken een €100K Leapfunder campagne behaald.” (KLIPPACAST, Nederland)

600 startups op programma

De Startups zullen deze dag in de spotlights staan van de FinTech en CyberSecurity sector staan en hierna hun eigen pad gaan, met blijvende support van circa 600 Startups wereldwijd in het Startupbootcamp Global Alumni growth program. Na Demo day is het tijd voor deze Startups om door te gaan met het valideren van hun business model en het uitvoeren van de growth plannen, door nauw samen te werken met hun stakeholders.

Terug naar nieuws overzicht