Redactie - 12 februari 2018

Belfius werkt samen met SAS aan innovatie met data

De Belgische bank Belfius breidt de huidige samenwerking met SAS uit voor het bouwen en uitvoeren van hun digitale strategie. Het aandrijven van innovatie met data zal Belfius helpen om de bank van toekomst te worden en de leider in customer experience. 

Belfius is de snelst groeiende financiële organisatie op het vlak van mobiele activiteit en heeft een enorme hoeveelheid data vergaard. Deze data vormen het vertrekpunt voor een nieuwe golf van innovaties. Het SAS Platform wordt het fundament dat Belfius helpt om innovatie te versnellen en projecten te realiseren. Met uiteenlopende functies als data management, exploratie en visualisatie, predictive analytics en governance, biedt het Belfius de mogelijkheid om data van eender waar in de organisatie – al dan niet real-time, en sneller dan ooit tevoren – om te zetten in waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt in diverse domeinen zoals sales, risicobeheer en marketing.

Embedded artificial intelligence

Het SAS Platform, met zijn Viya-mogelijkheden zoals embedded artificial intelligence en de integratie met open source, biedt Belfius de kans om een toonaangevende bank van de toekomst te worden, die snelheid met governance combineert, en de nadruk legt op een superieure klantervaring. Het SAS Platform stelt Belfius ook in staat om structureel te voldoen aan de GDPR, dankzij een centraal beheer en verwerking van data uit diverse omgevingen

 

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024