Redactie - 09 februari 2018

Workday start fonds met 250 miljoen dollar en kondigt nieuwe topmanagers aan

Workday start fonds met 250 miljoen dollar en kondigt nieuwe topmanagers aan image

Workday heeft twee nieuwsupdates aangekondigd, met daarin de bekendmaking van Workday Ventures en de aanstelling van twee nieuwe Co-Presidents: Robynne Sisco en Chano Fernandez. 

Workday komt met Workday Ventures fonds van $ 250 miljoen. Workday Ventures is de strategische investeringstak die zich richt op opkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, blockchain en augmented en virtual reality. Technologieën die toegevoegd kunnen worden aan de onderneming. Workday Ventures wordt gerund door Workday-managers Leighanne Levensaler en Mark Peek, die zijn benoemd tot managing partners en co-heads. Zij gaan samenwerken met opkomende bedrijven om nieuwe use cases en innovaties te onderzoeken, die ervoor zorgen dat de volgende generatie van bedrijfstechnologie vorm wordt gegeven.

Workday's CEO Aneel Bhusri: "Onze investering in Workday Ventures versterkt onze toewijding aan het voorop te blijven lopen bij bedrijfsinnovatie. Door het leiderschap van Leighanne en Mark te combineren met ons diepgaande inzicht in de zakelijke markt, wordt Workday Ventures gepositioneerd als een marktleider die de groei ondersteunt van onze portfolio-bedrijven, community en business.”

Twee nieuwe Co-presidents

Daarnaast heeft Workday aangekondigd dat Robynne Sisco en Chano Fernandez zijn benoemd tot co-presidents, waarmee hun huidige verantwoordelijkheden als respectievelijk Chief Financial Officer en Global Head of Field Operations verder zijn uitgebreid. Ook heeft Workday Phil Wilmington benoemd tot vicevoorzitter. Deze leiderschapsveranderingen onderstrepen de overtuiging van Workday dat het voortdurende succes wordt gevoed door het continu identificeren en investeren in leiders van binnen de organisatie, gebaseerd op de andere leiderschapsveranderingen die vorig jaar zijn aangekondigd, waaronder de benoeming van Petros Dermetzis als Chief Product Officer, Joe Korngiebel als Chief Technology Officer en Jim Bozzini als Chief Operating Officer.

Workday's CEO Aneel Bhusri: "We blijven investeren in manieren om ervoor te zorgen dat Workday een marktleider blijft die de tand des tijds doorstaat. Om een ??bedrijf te bouwen dat generaties lang meegaat, moeten we groot talent van binnenuit stimuleren en onze leiders inzetten op strategische gebieden die onze verdere groei zullen waarborgen.”