Redactie - 08 februari 2018

Nest weer onderdeel van Google

Nest, de maker van onder andere een slimme thermostaat, wordt door moederbedrijf Alphabet weer ondergebracht bij Google. Daarmee wil het bedrijf de ontwikkeling van 'slimme' hardware voor in huis versnellen. Dat maakt Google woensdag bekend op zijn blog.

Zoekmachinegigant 
Ook de zoekmachinegigant zet de laatste jaren steeds meer stappen op het gebied van hardware. Google maakt onder meer de Pixel-telefoon, Chromebook-laptops en de Google Home-speaker. Een woordvoerder van Nest zegt tegen TechCrunch dat zowel de Nest-productlijn als de Google-producten onder hun eigen merknaam blijven bestaan.

Alphabet
Google kocht Nest in 2014 voor 3,2 miljard dollar. Een jaar later splitste het bedrijf zich op onder een nieuw moederbedrijf: Alphabet. Zowel Google als Nest gingen destijds als zelfstandig bedrijf verder.

Concurreren 
In november 2017 verschenen de eerste geruchten dat Alphabet zijn twee dochterbedrijven weer wilde samenvoegen. Daarmee zou het bedrijf beter kunnen concurreren met onder meer Amazon en andere makers van slimme thuisproducten.

Medewerkers naar Google 
In januari werd bekend dat de overname van een afdeling van smartphonemaker HTC door de hardwaretak van Google afgerond is. Daarmee gaan ook tweeduizend medewerkers van HTC, waarvan veel al aan de Pixel-telefoons werkten, naar Google.