Redactie - 08 februari 2018

36 mensen aangeklaagd door plegen online diefstal in de Verenigde Staten

36 mensen aangeklaagd door plegen online diefstal in de Verenigde Staten image

Door het plegen van online diefstal zijn in de Verenigde Staten 36 mensen aangeklaagd. Dat meldt ReutersBedrijven, financiële instituten en consumenten liepen door de identiteitsdiefstal een schade op van ruim 431 miljoen euro.  

Lid van criminiele organisatie 
De verdachten zijn lid van een online criminele organisatie, die onder meer gestolen identiteiten verspreidt en verkoopt. Daarnaast verkopen en verspreiden ze creditcards, persoonlijke gegevens en malware. Het is niet bekend hoe de verdachten precies aan de gegevens en identiteiten van hun slachtoffers kwamen. Mogelijk deden ze dit via phishing of door het hacken van computers. 

Dertien verdachten 
Autoriteiten in diverse landen arresteerden dertien verdachten uit de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Kosovo en Servië. Of de andere verdachten al gearresteerd zijn, is niet duidelijk.

Grootste vervolging
"De aanklacht en arrestaties zijn onderdeel van een van de grootste vervolgingen op het gebied van digitale fraude die het ministerie van Justitie ooit heeft ondernomen", zei John Cronan, waarnemend assistent procureur-generaal van het Amerikaanse ministerie van Justitie.