Redactie - 01 februari 2018

Peter van Burgel benoemd tot CEO AMS-IX

Peter van Burgel is met onmiddellijke ingang benoemd tot nieuwe CEO van 's werelds grootste internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange). Hij volgt Job Witteman op die vorig jaar oktober het bedrijf verliet nadat hij AMS-IX heeft gebracht naar de wereldwijde rol die het ondertussen inneemt. Van Burgel (47) heeft zijn sporen verdiend bij Westcon, een wereldwijd technologiebedrijf, waar hij aan het roer stond als Director Digital Transformation. Van Burgel zal zich richten op het uitvoeren van de vernieuwde strategie, waarmee AMS-IX zijn rol waarborgt in het hart van het internet.

Sylvie LaPerrière, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AMS-IX, licht toe: "We zijn verheugd met de komst van Peter van Burgel. Hij heeft een schat aan business- en leiderschapservaring. Gedurende zijn 20-jarige loopbaan binnen de IT, telecommunicatie en internet, was hij een drijvende kracht achter wereldwijde transformatie-initiatieven van bedrijven, waarin hij mensen, processen en technologie samenbracht. Dat is precies wat AMS-IX nodig heeft in onze voortdurend veranderende omgeving. Zijn brede internationale ervaring is van grote waarde, aangezien 80% van onze klanten uit het buitenland komt en we internet exchanges hebben op 7 verschillende plaatsen in de wereld."

Peter van Burgel voegt toe: "Het is heel bijzonder om dit bedrijf, dat een mondiale rol speelt en een indrukwekkende reputatie heeft, de toekomst in te leiden. Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken en de bestaande sterke marktpositie verder te ontwikkelen en uit te breiden."