SAP neemt Callidus Software over
31-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SAP neemt Callidus Software over

SAP heeft de overname aangekondigd van Callidus Software, het bedrijf achter CallidusCloud. Met de deal is een bedrag van circa 2,4 miljard dollar gemoeid. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

CallidusCloud, dat al enkele jaren nauw samenwerkt met SAP, is gespecialiseerd in software voor verkoopanalyse en klantenbinding. Het portfolio bestaat onder meer uit oplossingen voor sales performance management (SPM) en configure-price-quote (CPQ). Door de overname kan SAP het meest complete, volledig cloudgebaseerde 'Lead-to-Cash'-softwarepakket op de markt aanbieden. Ook versterkt SAP hiermee zijn positie op het gebied van customer relationship management (CRM)-software.

De oplossingen van CallidusCloud zijn op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van salespersoneel. Ze koppelen verkoopinformatie - zoals prijzen, incentives en commissies - aan de enterprise resource planning (ERP)-systemen. Als onderdeel van SAP zal CallidusCloud onder andere zorgen voor een naadloze koppeling tussen front- en backoffices, het afstemmen van sales-, compensatie- en bedrijfsdoelstellingen en het garanderen van de realtime data-uitwisseling tussen de werkvloer en finance.

Twee sterke bedrijven

"SAP brengt het front- en backoffice samen", zegt Bill McDermott, CEO van SAP. "Onze klanten focussen zich op het opnieuw uitvinden van sales, service, marketing en handel. De overname van CallidusCloud sluit perfect aan bij SAP's innovatiestrategie voor een transformatie van het frontoffice. SAP geeft CalllidusCloud de mogelijkheid om zijn toch al indrukwekkende groei wereldwijd verder uit te bouwen. Deze twee sterke bedrijven maken elkaar beter."

Leslie Stretch, CEO van CallidusCloud: "Deze overname geeft klanten precies wat ze willen: SPM-, CPQ- en Sales Enablement-cloudoplossingen in combinatie met SAP Hybris en S/4HANA."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, Cloud
Cloud