Oracle User Group (NLOUG) APEX World
28-01-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oracle User Group (NLOUG) APEX World
(22-03-2018)

Op 22 en 23 maart a.s. organiseert de Nederlandse Oracle User Group (NLOUG) voor de 9e maal APEX World. APEX World 2018, dat ook dit jaar terecht het predicaat ‘grootste APEX-only event ter wereld’ draagt, vindt wederom plaats op de sfeervolle locatie ss Rotterdam. Vorig jaar telde APEX World 367 deelnemers uit 14 landen, de komende 9e editie zal naar verwachting een record aantal van 400 – 500 deelnemers uit binnen en buitenland trekken. Evenals in 2017 zal naar schatting de helft van het aantal deelnemers APEX World voor de eerste maal bijwonen.

APEX World 2018 omvat een uitgebreid programma van keynotes en parallelsessies over een breed scala van onderwerpen voor zowel beginnende als ervaren gebruikers van Oracle Application Express – APEX. Nieuw dit jaar is de Student Track, die speciaal is opgezet om studenten te laten kennismaken met APEX, de krachtige Oracle ontwikkeltool waarmee snel krachtige en breed inzetbare webapplicaties kunnen worden ontwikkeld.

De aanhoudende groei van APEX World – twee jaar geleden is het evenement opgeschaald van eendaags naar tweedaags congres – weerspiegelt duidelijk de wereldwijd sterk toenemende belangstelling voor Oracle Application Express van zowel professionals als zakelijke gebruikers. Het congresprogramma is dan ook volledig afgestemd op de verschillende doelgroepen en omvat naast de plenaire keynotes een gevarieerd aanbod van sessies voor beginners, ‘deep dive’ sessies, technische sessies en customer cases. In totaal zijn er 32 sprekers, afkomstig uit zes landen. De keynotes worden verzorgd door vier vooraanstaande leden van het Oracle APEX-ontwikkelteam: David Peake, Shakeeb Rahman, Anthony Rayner en John Snyders.

In de Student Track tijdens de ochtend van de tweede dag van APEX World leren de studenten hun eerste APEX applicatie te ontwikkelen, hoe ze de gebruikerservaring (UX) kunnen verbeteren met Universal Theme en externe widgets kunnen embedden met JavaScript en hoe ze REST API’s kunnen gebruiken om de applicatie te verbinden met externe services. Na afloop van de Student Track kunnen de studenten naar eigen keuze sessies van het reguliere programma van APEX World 2018 bijwonen.

Meer informatie en aanmelding op www.nloug.nl.

Terug naar nieuws overzicht