Intensieve samenwerking Mendix en IBM
26-01-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Intensieve samenwerking Mendix en IBM

In een stap die bedoeld is om de complexiteit weg te nemen bij software ontwikkeling en het gebruik van cloud diensten gaan IBM en Mendix nauw samenwerken. Mendix, leverancier van zogenoemde low code-platformen, om snel mobiele- en webapplicaties te maken, zal worden verkocht door IBM en ondersteund in de IBM Cloud. Hiermee zal de low code ontwikkeling van Mendix beschikbaar komen voor AI, data-analyse en IoT-diensten in de IBM Cloud.

“Als een van de grootste software-aanbieders ter wereld zet IBM zwaar in op hun cloud-propositie, onder de noemer IBM Cloud”, zegt Hans de Visser, Vice President Strategic Alliance and Solution Marketing bij Mendix. “Zij zien een snelgroeiende vraag naar applicatie-ontwikkeling, vaak voor innovatie. Dat kun je doen met traditionele code. Daar is op zich niets mis mee, het duurt alleen langer. Je kunt ook kiezen voor snelle applicatie-ontwikkeling, waar wij een oplossing voor bieden. Op dat gebied delen Mendix en IBM dezelfde visie, de stap om in de IBM Cloud te gaan draaien was dus een logische ontwikkeling.”

Zonder complexiteit

Voor gebruikers betekent dit volgens De Visser dat zij snel in staat zijn om actie te ondernemen op inzichten die zij verkregen hebben uit de grote hoeveelheden data waar ze mee werken. Zo kunnen business en IT snel bij elkaar worden gebracht. “Het is belangrijk om mensen van IT en business in één omgeving samen te laten werken om te komen tot een snelle deployment. Tegelijkertijd kampen organisaties met een schaarste aan talent en op platformen als die van IBM kun je met Mendix zonder veel complexiteit nieuwe applicaties bouwen.”

Groeiende vraag

Hij ziet de vraag naar low code oplossingen fors groeien. “Het is snel gegaan. Een aantal jaren geleden sprak niemand er nog over, maar nu erkennen analisten high productivity of low-code platform voor ontwikkeling van snelle applicaties, als een belangrijke ontwikkeling. De vraag ernaar is inmiddels groter dan die naar traditionele software ontwikkel tools. Organisaties willen applicatie-ontwikkeling versnellen èn dichter bij de business brengen. Dat is wat low code biedt.”

Meer informatie over de samenwerking is te vinden op: https://www.mendix.com/ibm/

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, low-code
Cloud