Wouter Hoeffnagel - 23 januari 2018

Intel: ‘Installeer Meltdown- en Spectre-patches niet op bepaalde systemen’

Intel adviseert gebruikers met bepaalde processors de Meltdown- en Spectre-patches niet te installeren. Dit aangezien de patches ertoe kunnen leiden dat systemen onverwachts en ongewenst herstarten. Intel stelt de oorzaak van dit probleem te hebben geïdentificeerd en verwacht op korte termijn nieuwe patches uit te brengen.

Dit meldt Intel in zijn Security Center, waar ook een overzicht te vinden is van systemen die getroffen worden door de herstartproblemen. Het bedrijf heeft nieuwe updates voor Meltdown en Spectra ontwikkeld voor Broadwell- en Haswell-systemen, die geen herstartproblemen veroorzaken. Een vroege versie van deze updates is afgelopen weekend uitgerold naar partners. Intel vraagt deze partners de code te testen om te helpen de uitrol van de patches te versnellen. Het bedrijf hoopt later deze week meer duidelijkheid te kunnen geven over het moment waarop deze patches aan eindgebruikers beschikbaar worden gesteld.

Voor klanten die zich zorgen maken over de stabiliteit van systemen werkt Intel samen met OEM partners aan de mogelijkheid eerdere versies van de updates te gebruiken, die de herstartproblemen niet veroorzaakt. In deze updates wordt bescherming geboden tegen de eerste Spectre-variant en Meltdown, maar niet tegen de tweede Spectre-variant. Meer uitleg is te vinden in het Security Center van Intel.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024