Redactie - 22 januari 2018

Kaspersky Lab ziet verkooporders groeien naar 698 miljoen dollar in 2017

Kaspersky Lab ziet verkooporders groeien naar 698 miljoen dollar in 2017 image

Kaspersky Lab is in 2017 duurzaam gegroeid en verhoogde zijn wereldwijde, niet-geauditeerde IFRS-omzet met 8%, naar in totaal 698 miljoen dollar in nettoverkooporders. Hoewel de tweede helft van 2017 vanwege 'geopolitieke onrust en ongegronde aantijgingen' een uitdaging was voor het bedrijf, blijven klanten en partners volgens Kaspersky vertrouwen tonen, wat resulteerde in een succesvol jaar voor het bedrijf.

De groei werd gedreven door de sterke prestaties van Kaspersky Labs B2B-activiteiten (+13%**): het bedrijf kende een groei van 30%** in het enterprisesegment, 61%** in non-endpoint en 41%** in boekingen van cybersecurity intelligence-diensten. Op dit moment behoren 69 bedrijven uit de Fortune 500-lijst tot de klanten van Kaspersky Lab. Daarnaast droeg een relatief stabiele consumentenmarkt, gedreven door sterke prestaties op het gebied van digitale verkopen, bij aan de gezonde groei van de totale wereldwijde resultaten zo meldt Kaspersky.

De volgens Kaspersky 'geopolitieke uitdagingen en ongefundeerde beschuldigingen' hebben veen vertraging opgeleverd in de Noord-Amerikaanse markt, waar verkopen met 8%** afnamen. Wereldwijd waren de prestaties van de onderneming volgens verwachting, gedreven door sterke resultaten in andere regio's, zoals Latijns-Amerika (+18%**), Rusland en het GOS (+34%**) META (+31%**) en APAC (+11%**). Japan toonde een gematigde groei (+4%**), terwijl Europa iets onder de verwachtingen bleef (-2%**).

Global Transparency Initiative

Om mogelijke vragen en zorgen weg te nemen, die klanten en partners zouden kunnen hebben ten aanzien van Kaspersky Labs producten, oplossingen en activiteiten in het licht van de huidige geopolitieke problemen, introduceerde het bedrijf onlangs een Global Transparency Initiative. Het Global Transparency Initiative omvat:

  • een onafhankelijke evaluatie van de broncode, software-updates en dreigingsdetectieregels van het bedrijf;
  • een onafhankelijke evaluatie van interne processen om de integriteit van de oplossingen en processen van het bedrijf te controleren;
  • per 2020 drie transparantiecentra in Azië, Europa en Noord-Amerika;
  • verhoogde bug bounty beloningen tot $100.000 per ontdekte kwetsbaarheid in Kaspersky Lab-producten.

** alle gesegmenteerde en regionale cijfers zijn in netto verkooporders, niet in omzet