SUSE Expert Days heeft als thema Open Redefined

SUSE Expert Days heeft als thema Open Redefined

18-01-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SUSE Expert Days heeft als thema Open Redefined

‘Open Redefined’. Dat is het thema van de SUSE Expert Days voor dit jaar. “Open source gaat over meer dan broncode. Het gaat ook over kennis met elkaar willen delen. Over klanten en partners serieus nemen. Dat willen we uitstralen als bedrijf”, zegt Marijn de Vos, Regional Director EMEA North bij SUSE.

Aanvankelijk zou deze dag op 2 februari plaatsvinden in Amsterdam, maar er was meer tijd nodig om een goed programma in elkaar te zetten, met toonaangevende sprekers. Bovendien wil De Vos de kennisdagen in Nederland, België en Luxemburg wat dichter bij elkaar hebben op de kalender. De bijeenkomst in Amsterdam (Pakhuis De Zwijger) vindt nu plaats op 27 maart 2018. In Brussel is het op 22 maart. Luxemburg bij het Benelux-spits af op 6 maart.

Rob Knight en Michael Miller

De Expert Day is bedoeld voor diegenen die in één dag willen worden bijgepraat over wat er leeft binnen de open source gemeenschap, met welke uitdagingen IT-afdelingen te maken hebben en met welke oplossingen SUSE hierop inspeelt. “Wij proberen iedere bezoeker van de Expert Day te voorzien van de informatie die voor hem/haar relevant is. Voor de een wat meer techniek middels bijvoorbeeld een demo voor de ander meer een overzicht. Het gaat erom dat mensen weten wat er speelt. En natuurlijk is het ook een dag om elkaar te ontmoeten, ervaringen en kennis uit te wisselen”, licht De Vos toe.

Hij zoekt naar een diversiteit in sprekers. Niet elk jaar dezelfde mensen. Daarom komt dit jaar Michael Miller naar Nederland. Miller is President - Strategy, Alliances & Marketing bij SUSE. “Hij weet als geen ander te verwoorden welke ontwikkelingen SUSE ziet in de open source wereld en welke interessant zijn voor SUSE.”

Daarnaast zal Rob Knight komen spreken. Knight is Platform and Management Technical Strategist bij SUSE. Vorig jaar tijdens de Expert Day in Amsterdam heeft hij uit de doeken gedaan wat SALT betekent in relatie tot SUSE Manager. SALT, als project opgezet in 2011, is een communicatiebus voor orkestratie, remote execution en configuratiebeheer voor grote omgevingen. De onderneming heeft dit geïntegreerd in o.a. de beheersoftware SUSE Manager. Dit jaar zal hij meer ingaan op de technologieën containers, Kubernetes en microservices.

TomTom en Microsoft Azure

Aan bod komen onder meer storage, cloud toepassingen en –beheer, en CaaS Platform (Containers-as-a-Service Platform) en natuurlijk de actuele stand van zaken van SLES (SUSE Linux Enterprise Server). “We willen benadrukken dat de IT-platformen voortdurend veranderen, omdat de wereld verandert. Organisaties zijn volop bezig met transformaties in de bedrijfsvoering. Dat betekent dat het ondersteunende platform die veranderingen tijdig en veilig mogelijk moet maken. Flexibiliteit is het kernwoord. Open source neemt hierin het voortouw. Alle innovaties op het gebied van IT-infrastructuur komen uit de open source beweging.

Niet alleen sprekers van SUSE betreden het podium. “We willen ook onze gebruikers aan het woord laten. Dit jaar komt Hein-Pieter van Braam, Expert System Engineer bij TomTom. Hij gaat uitleggen hoe SUSE Enterprise Storage helpt om het systeem bij de navigatie-expert stabiel te houden”, aldus De Vos. "Microsoft ook komt vertellen hoe zij samenwerken met SUSE en dan met name in combinatie met Azure."

Terug naar nieuws overzicht