Scale Computing beveiligt gegevens met WinMagic

Scale Computing beveiligt gegevens met WinMagic

05-02-2018 | door: Teus Molenaar

Scale Computing beveiligt gegevens met WinMagic

2018 Is het jaar van GDPR, zegt Johan Pellicaan, managing director EMEA van Scale Computing. Doelend op de nieuwe Europese privacy-regelgeving General Data Protection Regulation. Beveiliging van gegevens is uitermate belangrijk. “Daarom versleutelen wij data en bieden we intelligent sleutelbeheer”, vertelt hij.

Het paradepaardje van Scale Computing is HC3, een applicance die geen aparte virtualisatiesoftware en storage nodig heeft. En bovendien het beheer van de IT-infrastructuur erg eenvoudig maakt. Honderden servers zijn in één console te bedienen. Goed geschikt voor mkb-bedrijven (tot en met de bovenkant) en cloud/service providers.

De onderneming heeft speciale aandacht geschonken aan de beveiliging van data binnen het netwerk. “Het hoeft geen betoog dat security uitermate belangrijk is”, stelt Pellicaan. “De nieuwe regelgeving kan forse boetes opleveren, mocht een organisatie persoonsgevoelige informatie ‘kwijt raken’. Riskanter wellicht is het slechte imago dat een datadiefstal of –verlies oplevert.”

Versleuteling

Daarom werkt de hyperconverged specialist Scale Computing samen met de security oplossingen van WinMagic. Daarbij gaat het om versleuteling van data en intelligent sleutelbeheer. Overigens zonder noemenswaardig in te leveren op de prestaties van de appliance. Voornamelijk doordat compute en storage in één apparaat zit.

“Wij hanteren de disklock-technologie binnen de gedistribueerde omgeving van een HC3-cluster. Dat betekent dat een harde schijf die uit de omgeving wordt gehaald volkomen onleesbaar is. De dief heeft er niets aan. Dat geldt trouwens voor complete servers die worden ontvreemd”, licht Pellicaan toe.

Een andere eigenschap van HC3 zorgt er bovendien voor dat het werk gewoon kan doorgaan als een onderdeel uit het cluster wegvalt. Of dat nou door een technische storing komt, of door diefstal. De data zijn dusdanig gedistribueerd dat ze ook bij technische mankementen beschikbaar zijn.

Overigens hoeft het niet altijd te gaan om diefstal van hardwarecomponenten waartegen WinMagic zich wapent; ook als een indringer via het netwerk binnen komt, zal hij niets hebben aan de versleutelde gegevens die hij weet te bemachtigen.

Natuurlijk is security in elke branche noodzakelijk. Bij bijvoorbeeld de gezondheidszorg, retail, financiële wereld en overheid liggen de gevoeligheden nog extra scherper.

Partners

Scale Computing werkt honderd procent via het kanaal. De partners hebben niet alleen een rol bij de verkoop van de gespecialiseerde, hyperconverged oplossingen van Scale Computing of bij het beheer van de geïnstalleerde omgevingen; zij kunnen ook hun beste been voorzetten bij het veilig maken van HC3-clusters.

De WinMagic SecureDoc Cloud-encryptie en intelligente key management oplossing zijn eenvoudig door partners te implementeren. Klanten kunnen dat eventueel helemaal zelf doen, als zij dat willen. “Uiteraard staan wij altijd met raad en daad terzijde. Dat geldt zowel voor onze partners als hun klanten”, stelt Pellicaan.

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Security