Security update voor Ubuntu Linux zorgt voor problemen
11-01-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Security update voor Ubuntu Linux zorgt voor problemen

Een security update voor Ubuntu Linux bedoeld om de kritieke beveiligingslekken Meltdown en Spectre in CPU's te dichten heeft voor problemen gezorgd bij problemen. Sommige gebruikers melden dat hun systeem na het installeren van de update niet meer opstart.

De problemen lijken zich te beperken tot gebruikers van Ubuntu Xenial 16.04. Op onder andere het forum van Ubuntu Linux melden verschillende gebruikers dat hun systeem blijft hangen op het opstartscherm nadat zij de update hebben geïnstalleerd. Het probleem zit vermoedelijk in Linux kernel image 4.4.0-108. Sommige gebruikers melden de oudere kernel 4.4.0-104 te hebben geïnstalleerd, waarna hun systeem weer naar behoren functioneert.

Nieuwe update beschikbaar gesteld

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu Linux, heeft inmiddels een tweetal nieuwe security updates beschikbaar gesteld waarin het probleem is verholpen. Het gaat om USN-3522-3 en USN-3522-4.

Onlangs gaven ook een updates voor Windows problemen bij AMD-gebruikers. Ook deze updates zorgden ervoor dat systemen niet meer konden worden opgestart. De verspreiding van de updates naar gebruikers met bepaalde AMD-processors werd daarom stilgelegd door Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Security