Fokker Services verlengt hostingcontract voor bedrijfskritische applicaties
10-01-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Fokker Services verlengt hostingcontract voor bedrijfskritische applicaties

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Fokker Services verlengt zijn hostingcontract met T-Systems voor een periode van drie jaar. De twee partijen werken aan het einde van de nieuwe contractperiode, die in 2020 afloopt, 25 jaar met elkaar samen.

Fokker Services besteedde zijn IT-diensten en rekencentrum in 1995 uit aan Debis IT Services. Deze IT-dienstenleverancier ging in 2001 volledig op in T-Systems. Tot op de dag van vandaag verzorgt T-Systems voor Fokker Services de hosting van de bedrijfskritische applicaties voor documentbeheer en Product Lifecycle Management. Zowel de applicaties als de databaseservers staan in Nederlandse datacenters.

De operationele ondersteuning door een Nederlands team van T-Systems en de hoge beveiligingsstandaarden die T-Systems hanteert, zijn voor Fokker Services redenen om het contract opnieuw met drie jaar te verlengen. Daarnaast waren de stabiliteit van de dienstverlening, snelheid van handelen en de efficiënte samenwerking tussen de partijen gebaseerd op een wederzijds vertrouwen doorslaggevende factoren.

Digitale transformatie

T-Systems gaat Fokker Services helpen de digitale transformatie die het bedrijf momenteel ondergaat verder gestalte te geven. Arend Teters, IT Business Partner bij Fokker Technologies, geeft aan dat Fokker Services de hele customer journey ten aanzien van onderhoud en reserveonderdelen wil digitaliseren. "Daarbij kunnen we de hulp gebruiken van partners die kennis hebben van innovatieve technologische toepassingen en de benodigde aanvullende security" aldus Teters.

"We zullen er de komende jaren alles aan doen om onze rol als trusted advisor verder uit te bouwen", zegt Sake Agra, Managing Director bij T-Systems. "Met onze kennis op het gebied van bijvoorbeeld het Internet of Things, security en datacenterconsolidatie kunnen we een bijdrage leveren aan de digitale transformatie bij Fokker. Daarover zullen we nauw in contact blijven met de directies van Fokker Services en Fokker Technologies."

 

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie