Topman van JPMorgan Chase komt terug op kritiek op bitcoin
10-01-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Topman van JPMorgan Chase komt terug op kritiek op bitcoin

Jamie Dimon, topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, komt terug op kritiek die hij in recentelijk leverde op de cryptovaluta bitcoin. Dimon noemde de bitcoin een fraude die erger is dan de Nederlandse tulpenbollenmanie uit de 17de eeuw.

Dimon deed zijn uitspraken in september 2017 op een event voor investeerders in New York. Dimon stelde dat de bitcoinmanie niet goed zal eindigen, noemde de bitcoin fraude en trok hierbij vergelijking met de bubbel die in de 17de eeuw ontstond rond tulpenbollen. Ook zei Dimon handelaren van JPMorgan die handelen in bitcoins direct te zullen ontslaan, aangezien dit tegen de regels van de bank is en deze personen 'dom' zijn.

Nu komt Dimon tegenover de Amerikaanse nieuwszender Fox terug op zijn uitspraken. Dimon zegt spijt te hebben van zijn uitspraken en stelt dat hij bitcoin geen fraude had moeten noemen. De topman is nog steeds niet geïnteresseerd in bitcoin, maar geeft wel aan dat de blockchain technologie die voor de bitcoin wordt gebruikt solide is.

Terug naar nieuws overzicht