Microsoft: 'Security updates voor Intel-CPU's leidt tot prestatieverlies'
10-01-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft: 'Security updates voor Intel-CPU's leidt tot prestatieverlies'

Gebruikers van Windows 7, Windows 8 en Windows Server zullen door de security updates van Intel een merkbaar prestatieverlies ervaren. De impact lijkt het grootste te zijn op Windows Server.

Dit meldt Terry Myerson, Executive Vice President van Microsoft's Windows and Devices Group, in een blogpost. Eerder bleek uit benchmarks al dat de prestaties van Linux-systemen door een security update terugliep. Microsoft bevestigt nu dat dit ook het geval is bij Windows systemen.

'Impact op nieuwere Windows 10-machines is niet merkbaar'

Microsoft meldt dat de security-updates op ieder systeem tot prestatieverlies zullen leiden. De impact is op systemen met Windows 10 en een Intel processor uit 2016 of nieuwer echter dusdanig klein dat dit voor gebruikers niet merkbaar zal zijn. Gebruikers van Windows 10 met een Intel Haswell CPU of ouder zullen echter wel een merkbaar prestatieverlies ervaren. Dit geldt ook voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8 met een Intel Haswell CPU of een ouder model.

De impact lijkt het grootst te zijn op Windows Server. Myerson spreekt van een 'meer significante impact op de prestaties' van Windows Server systemen, ongeacht de Intel CPU waarvan het systeem gebruik maakt. Microsoft adviseert beheerders daarom per Windows Server instance een afweging te maken tussen security en prestaties.

Terug naar nieuws overzicht
Security