Rijks ICT Gilde van start en zoekt specialisten
10-01-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Rijks ICT Gilde van start en zoekt specialisten

Om de digitale deskundigheid binnen de overheid te verhogen en hiervoor gekwalificeerde kandidaten aan te trekken, hebben Hans Schutte (directeur-generaal DUO) en Mo Jaber (Directeur Rijks ICT Gilde) het Rijks ICT Gilde (RIG) opgezet. Voor alle uitvoerende organisaties binnen het Rijk is het van groot belang om goede ICT’ers in dienst te hebben om de slag naar de digitale samenleving te kunnen maken en ons klaar te maken voor de toekomst, aldus Schutte.

Het Rijks ICT Gilde - kortweg RIG - is een nieuwe start-up op ICT gebied. Een kleine, wendbare organisatie die zorgt voor de opbouw van cruciale ICT-vakmanschap binnen de Rijksoverheid, aldus de organisatie.

Het RIG bundelt, ontwikkelt en deelt ICT-kennis met partijen binnen en buiten de Rijksoverheid en draagt zo bij aan de ontwikkeling, beveiliging en innovatie van hun ICT-dienstverlening aan burgers, ondernemers en instellingen.

Om te waarborgen dat de Rijksoverheid klaar is voor de toekomst richt het RIG zich nadrukkelijk niet alleen op de behoefte van vandaag, maar ook die van de toekomst. "En dat doen we niet alleen. We werken intensief samen met overheid, onderwijs en organisaties en bouwen aan een vakgerichte community om de digitale toekomst van Nederland gezamenlijk vorm te geven", zo meldt de overheidsorganisatie.

Inmiddels zijn er diverse vacatures beschikbaar, zo wordt er een software engineer gezocht.

Lees meer op de website van het RIG.

WK

Terug naar nieuws overzicht