Witold Kepinski - 07 januari 2018

Citrix sleept Avi Networks voor de rechter wegens patentinbreuk

Citrix heeft rivaal Avi Networks beschuldigd van patentinbreuk en van het verspreiden van 'valse claims' over Citrix NetScaler-netwerkproducten. Het octrooigeschil concentreert zich rond Avi's Vantage Platform, een software gedefinieerde applicatieservice. "Avi Networks maakt gebruik van de gepatenteerde technologie van Citrix zonder een licentie of toestemming van Citrix", zo beweert Citrix in een aanklacht.

De aanklacht is ingediend bij het Amerikaanse Delaware District Court. Citrix eist schadeherstel van Avi Networks rond het beweerde onrechtmatig gebruik van de gepatenteerde technologie

Verder haalt Avi Networks sinds de oprichting in 2012 meer werknemers van Citrix naar binnen, waaronder senior Citrix-managers. Ook dat vindt Citrix vervelend. De huidige CEO van Avi Networks, Amit Pandey, werkte eerder bij Citrix als de Vice President en General Manager van Mobile Solutions na de overname van Zenprise, Inc. door Citrix in januari 2013.

Amit Pandeyi is van plan zich krachtig te verdedigen tlijdend de Citrix rechtszaak en zegt dat het alle intellectuele eigendomsrechten van anderen respecteert. Hij vindt de Citrix beschuldigingen ongegrond.