Wouter Hoeffnagel - 06 januari 2018

Cryptovaluta betaalkaarten van WaveCrest geblokkeerd door Visa

Visa verbreekt zijn samenwerking met WaveCrest, een uitgever van cryptovaluta betaalkaarten. Hierdoor zijn betaalkaarten van verschillende aanbieders niet langer bruikbaar, waardoor klanten niet meer bij hun geld kunnen.

WaveCrest is een bedrijf dat betaalkaarten uitgeeft waarmee klanten in traditionele winkels kunnen betalen met cryptovaluta als bitcoins. De betaalkaarten die hiervoor worden gebruikt worden uitgegeven door Visa of Mastercard. Visa verklaart tegenover Joseph Cox, een journalist van de website The Daily Beast, dat WaveCrest zich niet aan de regels hield. Visa stelt zich hierdoor genoodzaakt te zijn het Visa lidmaatschap van WaveCrest te beëindigen. 

Verschillende aanbieders getroffen

Door de maatregel zijn verschillende aanbieders van cryptovaluta betaalkaarten getroffen. Zowel BitPay, Cryptopay, TenX, Wirex als Bitwala melden dat betalingen met betaalkaarten uitgegeven door WaveCrest per direct niet meer mogelijk zijn. De problemen lijken alleen Europese gebruikers te treffen.

Problemen voor gebruikers

Verschillende gebruikers van de betaalkaarten melden door de maatregel in problemen te komen en niet langer bij hun geld te kunnen.