Witold Kepinski - 06 januari 2018

Intel geeft updates vrij systemen te beschermen tegen Spectre en Meltdown

Intel heeft updates ontwikkeld voor alle typen Intel-gebaseerde computersystemen - inclusief pc's en servers - die deze systemen immuun maken voor exploits Spectre en Meltdown die eerder gerapporteerd zijn door Google Project Zero. Intel beweert samen met zijn partners 'aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt' bij het inzetten van updates als zowel softwarepatches als firmware-updates.

Intel heeft al updates uitgebracht voor het merendeel van de processorproducten die in de afgelopen vijf jaar zijn geïntroduceerd. Tegen het einde van volgende week (rond 12 februari 2018) verwacht Intel updates te hebben uitgegeven voor meer dan 90 procent van de processorproducten die in de afgelopen vijf jaar zijn geïntroduceerd. Daarnaast hebben veel leveranciers van besturingssystemen, openbare cloudserviceproviders, fabrikanten van apparaten en anderen aangegeven dat zij hun producten en services al hebben bijgewerkt.

Software

Intel meldt op zijn site: "Intel blijft geloven dat de prestatie-impact van deze updates in hoge mate afhankelijk is van de werkbelasting en, voor de gemiddelde computergebruiker, niet significant hoeft te zijn en in de loop van de tijd zal worden gemitigeerd. Hoewel bij sommige discrete workloads de prestatie-impact van de software-updates in eerste instantie hoger kan zijn, zou verdere identificatie, testen en verbetering van de software-updates na de implementatie deze impact moeten verzachten. Systeemupdates worden beschikbaar gesteld door systeemfabrikanten, leveranciers van besturingssystemen en anderen."

Update

Het bedrijf besluit: "Intel zal blijven samenwerken met zijn partners en anderen om deze problemen aan te pakken, en Intel waardeert hun steun en hulp. Intel moedigt computergebruikers over de hele wereld aan om de automatische updatefuncties van hun besturingssystemen en andere computersoftware te gebruiken om ervoor te zorgen dat hun systemen up-to-date zijn."

Door: Witold Kepinski