Witold Kepinski - 02 januari 2018

Wereldwijde vraag naar enterprise storage met 14 procent gegroeid

Wereldwijde vraag naar enterprise storage met 14 procent gegroeid image

De wereldwijde enterprise storage markt groeide met 14 procent in het derde kwartaal van 2017 en bereikten 11,8 miljard dollar omzet in het derde kwartaal van 2017 (3Q17). Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker. 

De totale capaciteit van de eenheden steeg met 22,4 procent op jaarbasis tot 72,5 exabytes tijdens het kwartaal. De omzetgroei nam toe binnen de groep van oorspronkelijke ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkopen. Dit deel van de markt steeg jaar op jaar met 54,8 procent tot net onder de 2,7 miljard dollar. De verkoop van servergebaseerde opslag steeg tijdens het kwartaal met 8,7 procent en vertegenwoordigde een omzet van 3,5 miljard dollar. Externe opslagsystemen bleven het grootste marktsegment, met een omzet van 5,6 miljard dollar, een stijging van 4,1 procent jaar op jaar.

"De markt voor bedrijfsopslag sloot het derde kwartaal van 2017 positief af met een sterke groei op jaarbasis en de eerste groei met dubbele cijfers in meerdere jaren", zegt Liz Conner , research manager van Storage Systems. "Alle Flash-, softwaregedefinieerde en geconvergeerde / hyperconverged systemen blijven de drijvende kracht achter traditionele opslagverkopers. Ondertussen zagen hyperscalers opnieuw dat gebeurtenisgestuurde opslagvereisten in het derde kwartaal tot een sterke groei in dit segment leidden."

3Q17 Resultaten van Total Enterprise Storage Systems, per bedrijf

HPE / New H3C Group was nummer 1 binnen de totale wereldwijde markt voor bedrijfsopslagsystemen, goed voor 20,2 procent van de uitgaven. Dell Inc bekleedde de volgende positie met een aandeel van 18,8 procent van de omzet tijdens het kwartaal. NetApp groeide sterk en eindigde als derde met een marktaandeel van 6,0 procent. IBM en Hitachi eindigden in een gelijkspel voor de vierde positie, met respectievelijk 4,3 procent en 4,0 procent van de wereldwijde uitgaven. Als een enkele groep waren de verkopen van opslagsystemen door OEM's die rechtstreeks aan klanten van hyperscale datacenters verkopen, goed voor 22,7 procent van de wereldwijde bestedingen tijdens het kwartaal.

3Q17 Externe Enterprise Storage Systems-resultaten, per bedrijf

Dell was de grootste leverancier van externe opslagsystemen gedurende het kwartaal, goed voor 28,8 procent van de wereldwijde inkomsten. NetApp groeide ook hier door en eindigde op de nummer 2-positie en HPE op de nummer 3-positie met respectievelijk 12,5 procent en 11,4 procent van het marktaandeel. IBM en Hitachi completeerden de top 5 in een gelijkspel met een opbrengst van respectievelijk 8,7 en 8,3 procent.

Op Flash gebaseerde opslagsystemen: hoogtepunten

De totale All Flash Array (AFA) -markt genereerde tijdens het kwartaal 1,6 miljard dollar aan inkomsten, een 38,1 procent groei jaar-op-jaar. Het Hybrid Flash Array (HFA) -segment van de markt blijft een aanzienlijk deel van de totale markt met 2,3 miljard dollar aan inkomsten en 19,1 procent van het totale marktaandeel.

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski