ABAX neemt Deense concurrent over
21-12-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ABAX neemt Deense concurrent over

ABAX Group, leverancier van telematica-oplossingen, kondigt vandaag de acquisitie van het Deens Fleetfinder ApS aan. Hiermee verdubbelt ABAX het aantal abonnementen in Denemarken.

De overname van Fleetfinder zal ongeveer 7.000 abonnementen toevoegen aan de bestaande portefeuille van ABAX Group, dat dan in totaal uit 220.000 voertuigen zal bestaan. Voor de Deense tak van ABAX betekent dit een toename van bijna 100 procent ten opzichte van de huidige portefeuille. Dit maakt ABAX de duidelijke marktleider in Denemarken.

“De overname van Fleetfinder is voor ABAX een belangrijke strategische beslissing, die onze marktpositie in Scandinavië verder zal versterken. We zien een snelle consolidatie van de Europese markt en ABAX zal zich ook in 2018 blijven melden in de voorhoede van deze ontwikkeling”, zegt Petter Quinsgaard, CEO van ABAX Group.

Morten Callessen en vijf andere medewerkers van Fleetfinder zullen binnen ABAX werkzaam blijven. Callessen heeft ervoor gekozen om te herinvesteren in ABAX Group. Hiermee toont hij aan dat hij ook in de toekomst een belangrijke schakel binnen ABAX zal zijn. Hij brengt meer dan 18 jaar ervaring in de industrie met zich mee.

“De voltooiing van de overname door ABAX stemt mij zeer tevreden. De technische oplossingen van ABAX en hun kennis van de Europese en Scandinavische markt voorzien onze klanten van zeer goede en marktspecifieke oplossingen en producten. We kijken er naar uit om deel uit te mogen maken van de ABAX Group”, zegt Morten Callessen, CEO van Fleetfinder ApS.

“Voor ons was het zeer belangrijk dat Morten zich bij ABAX aan zou sluiten en een onderdeel wil zijn van onze ontwikkeling. We hopen te profiteren van zijn jarenlange ervaring en ondernemerschap binnen de telematica-industrie. Hij zal een belangrijke rol spelen naast onze CEO in Denemarken, Pam Singh en haar team”, zegt Bjørn Erik Helgeland, COO ABAX Group.

Achtste acquisitie
Håkon Grønn-Weiss, die verantwoordelijk is voor de fusies en overname-processen van de ABAX Group, laat weten dat Fleetfinder de achtste acquisitie is sinds 2014. Het is de eerste overname sinds de internationale investeringsmaatschappij Investcorp ABAX in juni 2017 voor 1,8 miljard NOK (189 miljoen euro) heeft gekocht. ABAX heeft er verder voor gekozen om de verdere details van de acquisitie niet bekend te maken.

 

Terug naar nieuws overzicht