Kaspersky Lab tekent beroep aan tegen Amerikaans verbod op software

19-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky Lab tekent beroep aan tegen Amerikaans verbod op software

Kaspersky Lab gaat in beroep tegen het verbod op het gebruik van software van het Russische bedrijf door Amerikaanse overheidsinstellingen. Dit verbod werd in september ingesteld.

Het anti-virusbedrijf noemt het besluit van de Amerikaanse overheid onrechtmatig en gebaseerd op subjectieve en niet-technische publieke bronnen zoals ongeverifieerde en vaak anonieme mediarapporten, gerelateerde claims en geruchten. Kaspersky Lab stelt daarnaast van het ministerie van Binnenlandse Zaken (DHS) nooit de gelegenheid te hebben gekregen zich te verweren tegen de aantijgingen. Ook is er volgens het bedrijf geen bewijsmateriaal geleverd die de aantijgingen ondersteunen.

Reputatie- en financiële schade

Kaspersky Lab wijst erop dat het bedrijf medewerking heeft toegezegd aan het onderzoek van het DHS, maar stelt dat de Amerikaanse overheid van dit aanbod nooit gebruik heeft gemaakt. De acties van het DHS heeft volgens het bedrijf schade opgeleverd aan zowel zijn reputatie in de security branche als zijn verkopen in de Verenigde Staten (VS). Kaspersky Lab stelt dat zijn fundamentele principes rond het bescherming van klanten en bestrijden van cyberdreigingen onterecht in twijfel zijn getrokken.

Door in beroep te gaan tegen het besluit wil het bedrijf zijn rechten beschermen en de schade die is aangebracht aan zijn commerciële bedrijfsvoering, in de VS gevestigde medewerkers en zijn in de VS gevestigde business partners herstellen.

Geen eerlijke kans

"Aangezien Kaspersky Lab geen eerlijke kans heeft gekregen rond deze aantijgingen en geen technisch bewijsmateriaal is aangeleverd om de acties van het DHS te rechtvaardigden, is het in het belang van Kaspersky zich in deze zaak te verdedigen. Ongeacht de beslissing van het DHS, zullen wij blijven doen wat echt belangrijk is: de wereld veiliger maken van cybercrime", aldus Eugene Kaspersky (foto), CEO van Kaspersky Lab. Een uitgebreide reactie van de CEO is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security