Steeds meer vraag naar data recovery van bitcoin wallets
18-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Steeds meer vraag naar data recovery van bitcoin wallets

Sinds de enorme waardevermeerdering van bitcoins neemt de vraag naar data recovery van bitcoins een hoge vlucht. De stijgende waarde zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun verloren cryptomunten weer in handen willen krijgen.

Dit observeert Stellar Data Recovery, gespecialiseerd in data recovery software en diensten. Het bedrijf meldt een sterke toename van de vraag naar data recovery van de cryptomunt sinds de recente spectaculaire koersstijging. De bitcoin is dit jaar in waarde gestegen van 950 euro naar 15.000 euro. Voor veel mensen maakt deze gestegen waarde het interessant om een forensische data recovery dienst in te schakelen om verloren cryptomunten terug te laten halen.

Wallet terughalen

Data recovery is het weer ‘terughalen’ in een forensisch data recovery lab van verloren data van opslagmedia zoals harde schijven, usb-sticks en smartphones. Kees Jan Meerman (foto), managing director van Stellar Data Recovery Europa: “De gedupeerden die zich bij ons melden zijn meestal hun digitale portemonnee, de wallet, kwijt. In het centrale data recovery lab in Utrecht halen wij de wallet weer terug van de hardware. Dat kan van een harde schijf zijn maar ook van een telefoon of een usb-stick.”

"Naar verschillende schattingen zijn er tot op heden tussen de 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen. Een deel daarvan is door hardware of software falen verloren gegaan. Andere oorzaken zijn diefstal of hacks. Het deel dat door hardware of software falen verloren is gegaan kan in principe met forensische data recovery technieken teruggehaald worden. Als de koersstijging van de cryptomunt doorzet dan zal de vraag naar bitcoin data recovery nog flink gaan toenemen”, aldus Meerman.

Terug naar nieuws overzicht