Wouter Hoeffnagel - 15 december 2017

Privacytoezichthouders vragen feedback op guidelines voor AVG

Privacytoezichthouders vragen feedback op guidelines voor AVG image

De Artikel 29-werkgroep, een werkgroep waarin Europese privacytoezichthouders zich hebben verenigd, publiceert een aantal nieuwe guidelines om bepaalde begrippen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verduidelijken. Geïnteresseerden wordt gevraagd feedback te leveren op deze guidelines.

De openbare consultatie heeft als doel de documenten waar nodig aan te vullen en te verrijken om deze zo praktisch mogelijk vorm te geven. Een tweetal guidelines zijn beschikbaar voor consultatie: één over toestemming en één over transparantie.

Nieuwe werkdocumenten

Daarnaast hebben de privacytoezichthouders een aantal nieuwe werkdocumenten gepubliceerd over internationaal gegevensverkeer onder de AVG. Ook deze documenten staan open voor feedback. Het gaat hierbij om de documenten:

Reageren kan alleen in het Engels via JUST-ARTICLE29WP-SEC@ec.europa.eu en presidenceg29@cnil.fr, met een cc naar de AP via guidelines@autoriteitpersoonsgegevens.nl. Reacties op de guidelines over toestemming en transparantie kunnen tot en met 23 januari 2018 worden ingediend. De openbare consultatie voor de werkdocumenten over internationaal gegevensverkeer sluit op 17 januari 2018.