Cargotec zet IoT in voor smart vrachtbeheer
13-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Cargotec zet IoT in voor smart vrachtbeheer

Orange Business Services gaat Cargotec wereldwijde Internet of Things (IoT) connectiviteit leveren. Hiermee helpt het bedrijf Cargotec goederen effectief en veilig te verplaatsen. Orange Business Services en Cargotec hebben hiervoor een driejarig miljoenencontract gesloten.

Cargotec is een van oorsprong Finse leverancier van industriële goederen, en marktleider op het gebied van vracht- en ladingbeheer. Het in goede banen leiden van het vrachtverkeer is één van de meest cruciale zaken voor het in stand houden van de hedendaagse geglobaliseerde economie. Op elk moment van de dag worden miljoenen producten, variërend van grondstoffen tot consumentenproducten, zowel nationaal als internationaal vervoerd.

Marktleiders

Kalmar, Hiab en MacGregor, onderdelen van Cargotec, zijn marktleiders in de sectoren waarin zij actief zijn. Kalmar biedt apparatuur op het gebied van vrachtbeheer en geautomatiseerde terminal-oplossingen, software en diensten die gebruikt worden in havens, terminals en distributiecentra. Hiab levert oplossingen voor vrachtafhandeling onderweg, voor klanten actief in transport en leveringen op het land. MacGregor verzorgt oplossingen en diensten voor maritieme vrachten en offshore overslag van goederen.

Cargotec heeft als doelstelling internationaal marktleider te worden op het gebied van intelligent vrachtbeheer. Dit vraagt om connectiviteit gedurende elke fase van de cyclus die de klant doorloopt. De door Orange geleverde IoT- connectiviteit gaat intelligentie integreren in machines om zo tot een betere samenwerking te komen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Een voorbeeld hiervan is het bewaken en onderhouden van apparatuur, om zo de uptime te verbeteren en op afstand te kunnen reageren voordat problemen zich voordoen. Ook ondersteunt Orange Cargotec met het ontwikkelen van datagestuurde diensten.

IoT-connectiviteit

De IoT-connectiviteitsdienst van Orange geeft Cargotec de mogelijkheid nieuwe digitale diensten te ontwikkelen. Ook helpt de dienst het operationeel rendement te verhogen, zowel intern als verder in de waardeketen op klantniveau. Cargotec kan dankzij de dienst IoT-simkaart bestellen, deze activeren en de simkaart traceren via een hiervoor speciaal ingericht portal. De IoT-simkaarten worden hierbij voor een vaste prijs aangeschaft, onafhankelijk van de locatie. De simkaarten bieden connectiviteit in meer dan 220 landen.

“Een betrouwbare IoT-communicatie-infrastructuur, wereldwijd bereik met lokale ondersteuning overal ter wereld en een aantrekkelijk business model zijn cruciaal voor ons om marktleider te worden op het gebied van intelligent vrachtbeheer. Om deze specifieke redenen hebben we gekozen voor Orange Business Services”, zegt Soili Mäkinen, CIO van Cargotec.

Orange ondersteunt 14 miljoen verbonden apparaten

Orange ondersteunt met zijn Datavenue IoT en data analytics oplossingen inmiddels al 14 miljoen verbonden apparaten, verdeeld over meerdere sectoren zoals de automotive industrie, transportsector, algemene industrie en het dagelijks leven (smart home, gezondheidszorg en wearables).

Terug naar nieuws overzicht