Schneider Electric wil in 2030 CO2-neutraal zijn
12-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Schneider Electric wil in 2030 CO2-neutraal zijn

Schneider Electric maakt bekend ernaar te streven in 2030 CO2-neutraal te zijn. Om deze doelstelling te realiseren gaat het bedrijf haar energiesystemen optimaliseren en heeft het zich aangesloten bij twee wereldwijde samenwerkingsinitiatieven onder leiding van The Climate Group: RE100 en EP100.

Dit streven heeft betrekking op meer dan 1.000 locaties over de hele wereld, waaronder 200 fabrieken. Schneider Electric maakt gebruik van een breed scala aan hernieuwbare energiebronnen, waaronder zon, wind, geothermische en biomassa. Schneider Electric wil uiteindelijk honderd procent duurzaam opgewekte energie gebruiken en de energieproductiviteit van het bedrijf verdubbelen.

Nieuwe wereld van energie

"We bevinden ons in een nieuwe wereld van energie die steeds elektrischer, koolstofvrijer, meer gedecentraliseerd en digitaler wordt,” aldus Emmanuel Lagarrigue, Chief Strategy Officer en Executive Vice President bij Schneider Electric. “Onze missie is om de technologieën te leveren die nodig zijn om de overgang naar een nieuwe wereld van energie mogelijk te maken.”

Schneider Electric neemt deel aan de One Planet Summit in Parijs. Deze informele klimaattop is een initiatief van de Franse president Macron en wordt mede georganiseerd door de VN en de Wereldbank. CEO Schneider Electric Jean-Pascal Tricoire vertelt hier meer over de initiatieven van het bedrijf tegen klimaatverandering.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

energy