Witold Kepinski - 08 december 2017

'Veel bedrijfsnetwerken niet klaar voor nieuwe toepassingen’

Juniper Networks, leverancier van switches, routers en security, verwacht verdere groei met zijn edge, core en cloud networking oplossingen. Self Driving Networking is hierbij de mantra. Verder ontkent het bedrijf dat het wordt overgenomen door Nokia.

Dit werd gemeld op de Juniper Networks EMEA summit in Londen door CEO Rami Rahim (foto). Volgens hem zijn veel netwerken bij bedrijven en service providers verouderd, kwetsbaar, complex en kunnen ze nieuwe toepassingen niet altijd tegemoet komen. Dat gaat om zaken zoals IoT, 5G , analytics, AI, cybersecurity en een 'mobile first' beleid die steeds meer organisatie hanteren. Deze zaken veranderen netwerkarchitecturen waarbij ‘automation’ belangrijker wordt om een flexibel netwerkomgeving goed te kunnen beheren.

Self-Driven

Juniper Networks zegt hierop in te spelen met self-driving (geautomatiseerde) netwerken die geschikt zijn voor multi-cloud omgevingen aldus Rahim: “Eind jaren negentig van de vorige eeuw ging het bij netwerken over schaalbaarheid en performance. Vandaag de dag is de issue dat veel netwerken moeilijk te beheren zijn, dat is de grootste uitdaging van nu!” Juniper Partners zoals systeem integratoren, VARs en resellers spelen een grote rol om de technologie van de Amerikaanse netwerkgigant bij klanten aan de man te brengen.

Cloud

Door deze veranderingen gebruiken klanten van Juniper Networks, zoals service providers en grote bedrijven, steeds vaker de cloud toepassingen. Juniper Networks speelt daarop in met zijn intent-driven networking oplossingen, waarbij data en applicaties altijd beschikbaar zijn, in de cloud en of-premises. Inmiddels profiteert Juniper flink van zijn groeiende cloud business unit, waarbij vooral veel wordt verkocht aan hyperscalers en ISVs.

Juniper Networks biedt zijn klanten volgens de ceo van de dag ondersteuning voor public en private cloud en het veilig verbinden van gebruikers en devices naar de cloud. Verder biedt het bedrijf ondersteuning voor beheer van gedistribueerde clouds (zoals met de Contrail Cloud oplossing) en door het beheer van hybrid cloud omgevingen te vereenvoudigen en sterker te beveiligen, aldus Rahim. 

Nokia

Rahim is tot slot kort en bondig over geruchten dat Nokia zijn bedrijf zou willen overnemen. Met een vriendelijke glimlach zegt de Juniper Networks ceo dat daar geen sprake van is. “Het zijn geruchten, maar het gebeurt absoluut niet."

Door: Witold Kepinski