Grootste incassobureau van Europa laat ICT-infrastructuur vernieuwen
07-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Grootste incassobureau van Europa laat ICT-infrastructuur vernieuwen

Het grootste Europese incassobureau Intrum, heeft een contract voor zeven jaar afgesloten met Fujitsu. Als onderdeel van de overeenkomst gaat Fujitsu de wereldwijde IT-infrastructuur voor de Zweedse kredietbeheergroep verzorgen. De IT-reus gaat in drieëntwintig landen volledig geoutsourcete IT-diensten aanbieden, zoals datacenter management, cloud- en hybrid IT, security, 24/7 helpdesk en ondersteuning voor meer dan 8.000 eindgebruikers. Het contract vertegenwoordigt een geschatte waarde van ongeveer honderd miljoen euro.

Intrum, het grootste incassobureau van Europa, ontstond begin juni 2017 door een fusie van Intrum Justitia en Lindorff. Het van origine Zweedse incassobureau heeft ongeveer 100.000 klanten. Een belangrijk onderdeel voor de consolidatie door Intrum was het wereldwijd stroomlijnen en moderniseren van IT-infrastructuur binnen businessunits.

Samenwerking

Intrum heeft voor Fujitsu gekozen als IT-partner vanwege de bestaande samenwerking tussen Lindorff en Fujitsu op IT-gebied. Fujitsu gaat diensten leveren gebaseerd op de human-centric aanpak, state-of-the-art automatisering en integratie van het netwerk- en IoT-beheer. Door de IT-infrastructuur uit te besteden, heeft Intrum de mogelijkheid om belangrijke uitbreidingen te doen. Voor het Zweedse incassobureau is de IT-infrastructuur van essentieel belang om versneld internationaal te kunnen groeien en ondertussen de IT-onderhoudskosten te beperken en de efficiëntie te verhogen.

Fujitsu biedt naast een volledig outsource IT-traject, ook servicedesks die met behulp van AI onderliggende oorzaken voor IT-problemen identificeren en proberen te voorkomen.

Toekomstvisie

“Onze missie is om bedrijven te helpen floreren, door zorg te dragen over hun klanten”, zegt Cathrine Klouman, COO bij Intrum. “Natuurlijk bieden wij ook oplossingen om geldstromen en de winstgevendheid op lange termijn te verbeteren. Als het grootste Europese incassobureau leunen wij op een krachtige IT-infrastructuur om ons de maximale hoeveelheid wendbaarheid, beschikbaarheid en security te bieden. Fujitsu heeft in zijn eerdere samenwerking met Lindorff al laten zien dit te kunnen. De recente fusie (met Lindorff) biedt mooie kansen voor groei, optimalisatie en het vergroten van onze geografische spreiding. De samenwerking met Fujitsu legt de basis voor het verbeteren van de efficiëntie van onze IT-diensten.”

Conway Kosi, SVP en Head of Managed Infrastructure Services, EMEIA Fujitsu: “Intrum besteedt zowel het beheer als de organische groei van zijn IT-infrastructuur uit aan Fujitsu. Op dezelfde manier waarop Intrum zijn klanten helpt om de zaken te stroomlijnen door effectief beheer van kredietevaluaties en betalingsstromen, biedt Fujitsu zijn diensten aan Intrum. Hierdoor zorgen we ervoor dat Intrum’s technologie een belangrijke rol kan blijven spelen in de waardeketen.”

Terug naar nieuws overzicht