ThreatQuotient en iSOC24 gaan samenwerking aanThreatQuotient en iSOC24 gaan samenwerking aan
07-12-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

ThreatQuotient en iSOC24 gaan samenwerking aan

ThreatQuotient, ontwikkelaar van een threat intelligence platform, gaat een strategische aan met iSOC24, gespecialiseerd in IT-security. iSOC24 levert security oplossingen om organisaties te helpen om de risico’s waar zij dagelijks aan blootgesteld staan het hoofd te kunnen bieden. De samenwerking tussen iSOC24 en ThreatQuotient vergroot het bereik van het ThreatQ threat intelligence platform binnen de Benelux.

Het vermogen van organisaties om continu de veiligheid van hun data te kunnen garanderen en de business behoefte te kunnen ondersteunen wordt steeds meer een kritieke factor van succes. iSOC24 streeft ernaar om de werklast die security teams vrijwel dagelijks ervaren te reduceren en om organisaties te ondersteunen bij het selecteren van de juiste oplossingen om hun risico’s in kaart te brengen en te kunnen monitoren. Deze aanpak stelt security teams in staat om incidenten effectiever aan te kunnen pakken en met nauwkeuriger te bepalen welke maatregelen nodig zijn om schade aan de omgeving te beperken.

Aanwezigheid in Benelux vergroten

“Het doel van ThreatQuotient is om gezamenlijk successen te realiseren met iSOC24 en onze andere partners. We zijn dan ook verheugd dat we de mogelijkheid hebben om onze aanwezigheid in de Benelux met de ondersteuning, kennis en kunde van iSOC24 verder te kunnen vergroten”, aldus Haig Colter, Alliance Directeur van ThreatQuotient.

Het ThreatQ platform is ontworpen om de effectiviteit van Security Operations te verhogen. Door middel van de zelflerende ThreatLibrary, Adaptive WorkBench en Open Exchange worden organisaties in staat gesteld om beter te begrijpen wat de voor hen meest relevante dreigingen zijn en deze snel het hoofd te kunnen bieden. ThreatQ ondersteunt standaard een uitgebreid ecosysteem met meer dan 60 verschillende security oplossingen en biedt daarnaast ook de mogelijkheid tot maatwerk integraties. Threat Operations en Threat Management kan hierdoor eenvoudig aan een reeds bestaande infrastructuur worden toegevoegd. Door de samenwerking aan te gaan met iSOC24 krijgen organisaties de toegang tot het continu ontwikkelde ThreatQ platform met als voordeel dat de samenwerking tussen analisten, maar ook de effectiviteit van bestaande oplossingen naar een hoger niveau wordt getild.

Risico's sneller het hoofd bieden

Marc de Groot, Director Sales & Marketing bij iSOC24: “Door verrijking waarbij de output van het ene systeem kan dienen als de input voor het andere systeem, kunnen risico’s nog sneller het hoofd worden geboden. Wij zijn verheugd dat wij met een vertrouwde partner als ThreatQuotient, die net als ons gelooft in samenwerking rondom information security, onze klanten van dienst kunnen zijn.“

Security teams worden vandaag de dag overspoeld met handmatige taken, maar door deze te voorzien van meer context, de mogelijkheid om te prioriteren en bepaalde taken te automatiseren, worden incident response teams en analisten in staat gesteld om de threat- en event data sneller te kunnen analyseren. Hierdoor kunnen betere besluiten worden genomen met als gevolg een verbeterde detectie en response. Het ThreatQ platform zorgt, vanwege het kunnen toepassen van eigen organisatie-specifieke parameters, voor minder ruis en meer focus op waar het daadwerkelijk om gaat. Door het combineren van de ontstane informatie met een eigen prioritering krijgen organisaties vanaf directieniveau tot aan het SOC een nog beter beeld over de gesteldheid van hun omgeving.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security