Redactie - 05 december 2017

7 miljoen euro subsidie voor energiezuinige digitalisering

De Europese Commissie stelt 7 miljoen euro beschikbaar voor samenwerkingen tussen academici en bedrijven die energiezuinige innovatie bevorderen. Deze projecten kunnen een subsidie krijgen via het nieuwe Europese project Tetramax.

Om bedrijven aan te moedigen om te investeren in nieuwe technologieën, biedt Europa hen financiële en wetenschappelijke ondersteuning door middel van innovatieprojecten. Tetramax focust zich specifiek op energiezuinige innovatie in computertechnologie. In eerste instantie kunnen enkel academici en bedrijven uit twee verschillende EU-landen zich aanmelden. De academische partner zal dan een bepaalde nieuwe hardware- of softwaretechnologie aanbieden aan een bedrijf (bij voorkeur een KMO) uit een ander EU-land. Die laatste zal de technologie dan toepassen en op de markt brengen.

Het Tetramax-project heeft een looptijd van vier jaar. Gedurende het project zullen er ook andere oproepen tot samenwerking komen. De financiële ondersteuning kan telkens oplopen tot 50.000 euro.

In samenwerking met Datanews