Wouter Hoeffnagel - 05 december 2017

ACM trekt honderdduizend ongebruikte 06-nummers in

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt honderdduizend ongebruikte ongebruikte 06-nummers die werden verstrekt aan telecomaanbieder Globetouch Netherlands in. De nummers worden opnieuw toegekend aan een andere aanbieder van mobiele telefonie.

Telecomaanbieders kunnen 06-nummers aanvragen bij de ACM. Deze nummers moeten binnen een jaar worden uitgegeven aan klanten. Indien dit niet gebeurt mag de ACM de toegekende nummers intrekken. De 06-nummers die nu zijn ingetrokken van Globetouch Netherlands werden in december 2012 toegekend, maar nooit uitgegeven.

De ACM wil met gericht toezicht voorkomen dat er een tekort aan mobiele nummers ontstaat. Eerder dit jaar deed de ACM onderzoek naar de voorraad van 06-nummers alle houders van deze nummers. Hieruit bleek dat van de beschikbare mobiele nummers 90,8% was uitgegeven aan telecomaanbieders. Hiervan bleek een derde echter niet te zijn uitgegeven. Om schaarste in de beschikbare 06-nummers te voorkomen geeft de ACM inmiddels kleinere blokken uit van 10.000 stuks.