Redactie - 04 december 2017

Hoe communiceren we over 25 jaar?

Het was afgelopen zondag 25 jaar geleden dat het eerste SMS-bericht werd verstuurd. SMS is nog steeds in gebruik, al zijn andere vormen van mobiele communicatie inmiddels populairder geworden. Hoe communiceren we over 25 jaar, en welke risico's levert deze mobiele communicatie op?

Tristan Liverpool, Director of Systems Engineering bij F5 Networks: "Mobiele technologie is bepalend geworden voor de manier waarop we communiceren. Het heeft de wereld dichter bij elkaar gebracht. Communiceren met mensen in andere landen was nog nooit zo direct en gemakkelijk. Eerder dit jaar liet het rapport Future of Apps al zien hoe onze manier van communiceren is veranderd door de jaren heen, en zal gaan veranderen. We zijn in staat om onze eigen 'persoonlijke identiteiten' te maken om daarmee te communiceren, een trend die naar verwachting het komende decennium zal doorzetten. Ontwikkelingen in kunstmatige realiteit en virtuele realiteit zullen voor drastische veranderingen zorgen in onze manier van samenwerken en het delen van informatie met anderen. Sociale en zakelijke interacties worden steeds virtueler."

Security-risico's

"Uit ervaring weten we deze nieuwe technologie niet zonder risico is. Het gevaar groeit als het grootschalig wordt overgenomen door bedrijven en communities, omdat de innovatie vaak de beveiliging (ver) vooruit is. IoT is daar een voorbeeld van. Bedrijven rollen allerlei IoT-netwerken uit om snel mee te liften op het succes, maar vergeten vaak de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen. We hebben nu al te vaak gezien dat hackers gebruikmaken van die onoplettendheid en kwetsbare apparaten overnemen."

Liverpool: "Voordat we dus weglopen met de voordelen van nieuwe communicatiemiddelen, moeten bedrijven een proces zien te ontwikkelen waarin security een standaard onderdeel is in de ontwikkeling. Op die manier kunnen ontwikkelaars zich richten op een goede gebruikerservaring zonder zich zorgen te maken over mogelijke security-risico's."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024