Redactie - 01 december 2017

Cutting-Edge Cloud

Cutting-Edge Cloud image

Hoe blijft jouw organisatie up-to-date op het gebied van datadiensten en opslag technologie zonder tegen torenhoge kosten of beveiligingsrisico’s aan te lopen? Veel CIO’s hebben moeite grip te krijgen op interne datamanagementproblemen, omdat ze simpelweg niet beschikken over de nodige middelen om de complexiteiten van multi cloud oplossingen te managen. ZDNet publiceerde recentelijk een artikel over een research waaruit bleek dat een groeiend aantal CIO’s en IT-beleidsmakers de aandacht vestigen op public cloud oplossingen: meer dan de helft (51 procent) van de IT-beleidsmakers gelooft dat data beveiliging in de cloud beter is dan in hun eigen datacentra. Ook zegt 58 procent dat de public cloud de meest veilige, flexibele en voordelige oplossing is. Met name als het gaat om beveiliging stelt een groeiend aantal IT-professionals dat cloud management bedrijven beter voorbereid zijn op de nieuwe beveiligingsuitdagingen dan de eigen interne IT-teams.

Cloud managementproviders beschikken over meer noodzakelijke up-to-date vaardigheden dan de meeste non-IT bedrijven, iets dat vanzelfsprekend is voor bedrijven waar cloud computing niet de corebusiness is. Veel CIO’s van grote internationale organisaties kunnen daarom de cloud vaardighedenkloof niet bijbenen. Het onlangs gepubliceerde ‘Cost of Cloud Expertise’ onderzoek toont aan dat de cloud vaardighedenkloof de creativiteit beperkt. Meer dan 60 procent van de IT-professionals stelt dat ze meer zouden kunnen innoveren binnen de eigen organisatie als zij zouden beschikken over de juiste cloud inzichten. Een van de belangrijkste trends in de cloud wereld is de noodzaak om dynamisch de werklast te kunnen verplaatsen tussen verschillende cloud providers om te blijven voldoen aan de veranderende eisen die gesteld worden aan dataopslag. De kritische functionaliteit ontbreekt regelmatig in interne dataopslagsystemen. Bijkomend voordeel aan een samenwerking met een cloud-managementprovider als Rackspace is dat bedrijven alleen betalen voor de cloudopslag die ze daadwerkelijk gebruiken, waarbij de flexibiliteit geboden wordt om de werklast te verplaatsen of aan te passen zonder te betalen voor ongebruikte opslagruimte. 

Ten slotte vindt er een sterke ontwikkeling plaats in de cloud op het gebied van samenwerkingsverbanden. Een cloud provider zou op verzoek van een CIO in staat moeten zijn samenwerkingsmiddelen te ondersteunen binnen de organisatie, zoals bijvoorbeeld Office 365 en Sharepoint. Daarnaast zou de cloud provider ondersteuning moeten bieden aan IT-beleidsmakers door zowel hedendaags als in de toekomst verschillende keuzeopties, flexibele opslag oplossingen en strategische ondersteuning te bieden voor de cloudoplossing die het best past binnen de organisatie.  

Door: Bert Stam (foto), sales en marketing directeur Noord-Europa van Rackspace

Bronnen: 
zdnet.com
hackernoon.com
rackspace.com