Wouter Hoeffnagel - 24 november 2017

Deelnemers zoeken oplossing voor mobiliteitsuitdagingen tijdens hackathon

Deelnemers zoeken oplossing voor mobiliteitsuitdagingen tijdens hackathon image

De Hackathon 'Hack4SmartServices' op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen daagt deelnemers in het weekend van 25 en 26 november uit een oplossing te vinden voor challenges op het gebied van mobiliteit als een (slimme) dienst. Provincie Limburg, Trendsportal, Centraal Bureau voor de Statistiek en Q-Park zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen.

Ruim 85 (inter)nationale experts, young professionals en studenten van onder meer Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht, Open Universiteit, Arcus College, ROC Leeuwenborgh, Universiteit Hasselt, Universiteit van Antwerpen en de RWTH Aachen nemen deel aan de hackathon. De deelnemers verblijven gedurende het gehele weekend op de campus en slapen in tenten.

Finale

De grote finale van de hackathon vindt plaats op zondag 26 november in het Forum van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. De pitches van de hackers vinden plaats tussen 15.30 en 17.30 uur. Om 18.00 maakt de jury de winnaars bekend.

De Hackathon is een initiatief van Provincie Limburg en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met BeMyApp. De deelnemers worden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van onder andere Accenture, Conclusion en de track sponsors.