Wouter Hoeffnagel - 22 november 2017

ABAX sluit zich aan bij ‘aftermarket-platform’ Caruso

ABAX sluit zich aan bij ‘aftermarket-platform’ Caruso image

Telematica-leverancier ABAX sluit zich als één van de eerste strategische partners aan bij Caruso, een nieuw open en veilig dataplatform voor de aftermarket in de automotive branche. De betrokken bedrijven zijn actief op het gebied van distributie en verwerking van onder meer vervangende onderdelen en accessoires.

Onder het motto ‘Join the Caruso Ride’ is op 16 november de nieuwe digitale marktplaats officieel geopend in het Fraunhofer Institute for Experimental Software Engineering in Kaiserslautern (Duitsland). Naast ABAX zijn ook Bosch, Continental, ZF met Openmatics, Shaeffler, JimDrive, TecAlliance en WERBAS als partner ingestapt. Op de digitale marktplaats is onder meer informatie beschikbaar van autofabrikanten. De informatie van BMW is sinds de lancering beschikbaar. Caruso is momenteel in gesprek met andere autofabrikanten en leveranciers van originele onderdelen (OEM’s).

Open en veilige digitale marktplaats

Het partnership met Caruso biedt ABAX toegang tot een open, neutrale en veilige digitale marktplaats voor automotive aftermarket. Deze marktplaats verbindt werkplaatsen, fabrikanten van onderdelen, leasing- en fleet management-systemen, verzekeraars en andere belanghebbenden en geeft toegang tot een platform met B2B-data en service-aanbieders. Met meer dan 200.000 voertuigen in het eigen wereldwijde netwerk kan ABAX nu binnen het eigen portfolio MKB-bedrijven dezelfde voordelen bieden als de grote wagenparkbeheerders.

ABAX zal binnen de samenwerking zowel leverancier als afnemer zijn van de data. ABAX levert enerzijds belangrijke voertuigdata aan het platform en verbetert anderzijds haar producten en diensten met de beschikbare informatie. “De samenwerking met Caruso versnelt onze plannen om via nieuwe kanalen de automotive markt te bereiken. Bovendien geeft het ons een concurrentievoordeel voor een toekomstige markt waarbij er niet langer hardware nodig zal zijn om voertuiginformatie te verkrijgen - de essentie van de ‘connected car’”, aldus Håkon Grønn-Weiss, CBO, ABAX Group.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024