Vernieuwde ICT-infrastructuur bereidt Hendrix Genetics voor op verdere groei
20-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Vernieuwde ICT-infrastructuur bereidt Hendrix Genetics voor op verdere groei

Hendrix Genetics, één van ’s werelds grootste dierfokkerijen, kiest voor het globale netwerk van Orange Business Services. Orange zal de ICT-infrastructuur en het internationale netwerk van Hendrix Genetics gereed maken voor verdere groei. Het bedrijf heeft grote internationale ambities en verwacht binnen drie jaar een omzet te kunnen bereiken van 600 miljoen euro.

Vanwege snelle technologische innovatie en een relatief kleine ICT-afdeling van Hendrix Genetics, had de fokker behoefte aan een nieuwe ICT-strategie die toekomstige groei ondersteunt. Het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met Orange Business Services en andere partners een strategie die de belangrijkste thema's in kaart brengt. In dit zogenaamde ICT-governancemodel richt Hendrix Genetics zich op zijn ambities voor 2020 en daarna en blikt vooruit op de onderwerpen connectiviteit, beveiliging en werkplekken. Orange Business Services ondersteunt Hendrix Genetics hierbij met een nieuwe ICT-netwerkinfrastructuur en ICT-advies.

CRM- en ICT-systemen integreren

“Niet veel mensen weten dat meer dan de helft van de eieren in de schappen van alle supermarkten wereldwijd, van een kip van Hendrix Genetics afkomt,” aldus Rob Kremers, Director IT bij Hendrix Genetics. Dit betekent echter niet dat het bedrijf klaar is met groeien. “We willen niet alleen financieel stappen zetten, ook willen we de kwaliteit van onze producten en diensten verbeteren. Uitbreiding betekent dat zowel CRM- als ICT-systemen moeten worden geïntegreerd. Vanwege een sterkte toename van onze activiteiten wereldwijd waren we op zoek naar een betrouwbare dienstverlener met een netwerkinfrastructuur dat aansluit bij de omvang van onze activiteiten, en met de ervaring om ons ook als adviseur te ondersteunen. Orange Business Services voldoet ruimschoots aan al onze eisen.”

Frank Baggermans, Managing Director Benelux bij Orange Business Services: “Hendrix Genetics heeft behoefte aan een sterk netwerk, tegelijkertijd vindt er een ICT-transformatie plaats. Denk aan uitdagingen op het gebied van beveiliging, het gebruik van cloud-applicaties en mobiele werkplekken. We zijn blij om Hendrix Genetics te helpen met de tools en advies om nog verder te groeien. Onze portfolio met producten en diensten stelt ons in staat om ondersteuning te bieden in alle strategische prioriteiten van Hendrix Genetics.”

Verspreiding van netwerkbeheerders

Hendrix Genetics wil snelle groei bereiken door de acquisitie van andere fokkers. Elke nieuwe boerderij, broederij of kantoor dat onderdeel wordt van Hendrix Genetics moet op een bepaald moment verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. De wereldwijde netwerkinfrastructuur van Orange Business Services zal de kleine netwerkbeheerders vervangen die momenteel Hendrix Genetics bedienen. Verder zal modernisering plaatsvinden in verschillende delen van de organisatie. Zo gaat Orange een Proof of Concept (PoC) leveren voor Easy Go, de Orange SDN-oplossing.

Terug naar nieuws overzicht