ETTU wordt sponsor van Mixed Reality User Group
15-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ETTU wordt sponsor van Mixed Reality User Group

De Mixed Reality User Group (MixUG) is in september 2017 opgericht en heeft onlangs zijn eerste bijeenkomst voor ontwikkelaars georganiseerd op het kantoor van ETTU. Dit bedrijf is sinds de lancering van de HoloLens in 2016 actief op het gebied van zowel Mixed Reality als de HoloLens en is daarom toegetreden als sponsor van de MixUG.

De Mixed Reality User Group (MixUG) is een onafhankelijke stichting en is opgericht door Alexander Meijers (ETTU) en Sjoukje Zaal (Ordina). Het doel van de MixUG is om mensen binnen de community bij elkaar te brengen die zich voornamelijk bezig houden met Mixed Reality en Augmented Reality rondom HoloLens, Bots, AI, Machine learning en Cognitive services.

Nieuwe community

Met de opkomst van Mixed Reality en Augmented Reality met de HoloLens is er behoefte aan een nieuwe community. Om dit alles te bereiken organiseert de MixUG jaarlijks meerdere informatieve evenementen waarbij sprekers kennis delen rondom Mixed Reality. Daarnaast streeft de MixUG er naar om naast de MixUG events ook bijvoorbeeld Hackatons te organiseren. Er zijn zowel evenementen voor ontwikkelaars alsmede eindgebruikers.

Een van de bedrijven die ETTU Mixed Reality en de HoloLens inzet is Jumbo Maritime. Dit bedrijf gebruikt de producten om het laadproces van schepen te verbeteren. Meer informatie over de MixUG is te vinden op www.mixug.nl.

Terug naar nieuws overzicht