RES Software slaat vleugels uit na overname door Ivanti
13-11-2017 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

RES Software slaat vleugels uit na overname door Ivanti

RES Software uit Den Bosch breidt internationaal verder uit. De aanbieder van beheersoftware voor werkplekomgevingen is afgelopen juli overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Ivanti en gaat onder die naam verder. De nieuwe combinatie biedt gebruikers van RES een breder, diverser portfolio dat op termijn ook via de cloud beschikbaar komt. Ivanti brengt de RES-oplossingen voortaan als ‘Ivanti - powered by RES’ uit.

Begin juli werd bekend dat het Amerikaanse Ivanti de Nederlandse branchegenoot RES (Real Enterprise Solutions) Software zou kopen. De van oorsprong Nederlandse leverancier levert, automatiseert en beveiligt werkplekken, zowel direct als via het partnerkanaal. Voor het afgelopen 15 jaar autonoom gegroeide RES is de overname niet het einde, maar een logisch tussenstation op weg naar verdere groei.

“Al vanaf onze start in 1999 was ons doel om software te ontwikkelen waarmee IT-professionals werkplekken geautomatiseerd kunnen beheren en beveiligen, zodat ze meer tijd hebben om de business te ondersteunen en daarover mee te denken,” stelt mede-oprichter Bob Janssen. “Ivanti heeft hetzelfde streven als wij: unify IT. Via hen kunnen wij nu wereldwijd een nog completer portfolio aan beheersoplossingen beschikbaar stellen aan organisaties. Ivanti kan haar portfolio versterken met onze technologie en zo het bereik ervan enorm vergroten."

Cloud maakt beheer niet altijd eenvoudiger

RES heeft een platform ontwikkeld als raamwerk om beheeroplossingen en -diensten heen, waarmee het eenvoudiger is om een geïntegreerde en eenvoudig te beheren IT-omgeving te creëren. Dat is volgens Janssen hard nodig, aangezien de opkomst van clouddiensten IT niet altijd eenvoudiger maakt. “In veel gevallen wordt er gekozen voor cloudoplossingen bij nieuwe diensten, terwijl de rest on premises blijft. Dat maakt het beheer van een IT-omgeving vooral complexer. De komende jaren zal steeds meer traditionele IT vervangen worden door cloud-varianten, dus deze complexe mix blijft voorlopig bestaan.”

De afgelopen jaren heeft RES Software (nu Ivanti) met zijn dienstverlening een stevige positie opgebouwd in de Benelux, een groeiend aantal andere Europese landen en de VS. Deze expansie is ondersteund met diverse financieringsrondes. Voor de verdere geplande uitbreiding in Noord-Amerika en Azië werd nieuwe armslag gezocht, die nu is gevonden in de eigenaren van Ivanti. Deze organisatie is zelf begin 2017 ontstaan uit de fusie tussen Landesk en Heat Software.

Van on premise naar cloud

“Wij hebben ons de afgelopen jaren vanwege het nog altijd grote aandeel van on premises IT ook vooral gericht op het on premises aanbieden van ons portfolio. Ivanti is al verder op het gebied van het via de cloud aanbieden van beheeroplossingen. Ook daarmee kunnen wij onze gebruikers nog beter bedienen. Maar met deze extra slagkracht zijn we ook beter in staat om tegemoet te komen aan de vraag naar meer beheeroplossingen, zoals op gebieden als assetmanagement en security.”

Zo wordt cyber security steeds diverser, het is als autonoom groeiend bedrijf zoals RES lastig om daarin mee te komen. Op beide gebieden verwacht RES voortaan, dankzij de krachtenbundeling met Ivanti, organisaties beter te kunnen bedienen.

Ondersteuning eindgebruiker centraal

Hoewel Ivanti zich met zijn platform en diensten richt op beheer en automatisering van IT voor de IT-professionals, is net zoals bij RES het einddoel om IT de eindgebruiker te laten ondersteunen. Uiteindelijk gaat het om efficiëntere processen, om IT-toepassingen waar gebruikers hun werk beter mee kunnen invullen. Bob Janssen hierover: “Veel leveranciers van beheersoftware blijven steken bij de IT-professional, terwijl de eindgebruiker centraal moet staan. Dat is ook de reden dat wij altijd samenwerken met partners. Zij hebben de kennis van hun klant en de sector waar die klant in actief is.”

Drie veranderingen

De komende tijd zijn er drie zaken die gaan veranderen bij RES/Ivanti:

  • "Allereerst worden op korte termijn - vanaf begin 2018 - oplossingen van Ivanti en RES onderling geïntegreerd en vervolgens aangeboden.".
  • Vervolgens worden er cosmetische aanpassingen doorgevoerd, eveneens vanaf begin 2018. Zo wordt de naam RES Software vervangen door Ivanti, maar zullen de geboden oplossingen ‘powered by RES’ worden.
  • Als derde zal er een groeiend aanbod van het Ivanti-portfolio op cloudbasis komen, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag hiernaar. Dit zal later in 2018 en in 2019 komen.

Janssen benadrukt dat RES niet opeens cloud only wordt. “We bieden gewoon meer smaken. Dat betekent dat het voor organisaties makkelijker wordt om met on premises IT-beheer naar de cloud te migreren. Maar ook om een pilot in de cloud uit te voeren en later te besluiten toch deels of geheel on premises te blijven. Dit eenvoudiger maken wordt de komende jaren nog veel belangrijker. Niet alles gaat naar de cloud of blijft daar.”

Terug naar nieuws overzicht