Verenigd Koninkrijk beperkt looptijd IT-overheidscontracten
11-11-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Verenigd Koninkrijk beperkt looptijd IT-overheidscontracten

De Britse overheid zet een rem op langlopende IT-contracten bij haar eigen departementen. Dat moet voorkomen dat ze soms tien jaar aan één partij vasthangen.

Contracten met Britse overheidsorganisaties duurden in het verleden makkelijk 5 tot 10 jaar. Maar in praktijk leverde dat de overheid weinig waar voor hun geld op. Het beperkt hen zelfs om hun infrastructuur degelijk te moderniseren.

Daarom wil de Britse overheid weg van grote single vendor it-outsourcing, met een voorkeur voor een cloud-first overeenkomst. Het heeft daar onder meer richtlijnen voor opgesteld die departementen moet helpen met het opsplitsen en afbreken van contracten die meer dan twintig pond per jaar bedragen.

Ook de totale duur wordt daarbij aangepakt. Voor commodity IT, zoals nieuwe computers of extra servers, moeten contracten beperkt blijven tot twee jaar. Serviceovereenkomsten kunnen drie tot zeven jaar duren afhankelijk van de contractgrootte en marktdynamiek.

Dat wil niet zeggen dat elke vendor na zeven jaar definitief weg is. Zo mag een contract wel verlengd worden, maar het geeft departementen wel een kans om bij te sturen. Ook waarschuwt de overheid dat het tot vier jaar kan duren om zo'n contract op te breken.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht