Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
11-11-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner Symposium ITXPO video update: Hoe zet je disrupties om in kansen?

De Nederlandse CIO en analisten middag die gehouden is tijdens het Gartner Symposium ITXPO in Barcelona is geslaagd. Moderator Danny Frietman besprak met enkele IT-beslissers en Gartner analisten hoe organisaties digitaal transformeren en disrupties omzetten in kansen. In een video interview sprak moderator Danny Frietman met Mario Kortman (CDO Waternet), Marcel Krom (CIO PostNL) en Gerdine Keijzer-Baldé (algemeen directeur DICTU).

Enkele Nederlandse honderden IT-beslissers, analisten en andere kopstukken uit de IT-branche kwamen op het jaarlijkse event samen dat mede was georganiseerd door Gartner en Executive People. Op basis van cases en praktijkervaring bespraken Gartner analisten en IT-beslissers de reis door de digitale transformatie en hoe in te spelen op de disruptie. 

Duidelijk was dat IT een middel is om business doelstellingen te bereiken. Ook is het een kwestie gewoon te starten met de digitale reis. Wel is er vaak overtuigingsmoed nodig om andere afdelingen mee te krijgen waarbij de kosten een grote rol spelen. Veel afdelingen willen graag mee met in de digitale transformatie maar vinden zaken zoals APIs (Application Program Interface) een dure grap.

Na de sessie was er een borrel waar aanwezigen met elkaar konden netwerken. Dat kon ook worden gedaan in het Gartner Holland House in club Shoko dat wederom goed werd bezocht.

Bekijk alle video's en artikelen over Gartner Symposium ITXPO op deze link.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht
Gartner